Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Sitrus- ja laventelikylpypommit

Sitrus- ja laventelikylpypommit

Hiljattain kirjoitin tekemistäni "pönttöpommeista" eli palloista jotka valmistuvat yksinkertaisista, myrkyttömistä raaka-aineista ja auttavat pöntön putsauksessa. Valmis pallo nakataan pönttöön ja sen annetaan sihistä. Lopuksi pyyhkäistään wc-harjalla ja pönttö on puhdas. Samalla pönttöpallojen eteeriset öljyt raikastavat huoneilman vessassa.

Samalla idealla voi myös tehdä kylpypommeja! Olen ostanut lapsillemme Lush:in kylpypommeja, mutta minua on hieman häirinnyt niiden todella voimakas ja synteettisen oloinen tuoksu joka leviää kaikkialle taloon. Nämä kylpypommit sisältävät vain luontaisia aineksia sekä DoTerran puhtaita eteerisiä öljyjä, joten ne puhdistavat, tuoksuvat ja pallojen sisältämä kookosöljy hoitaa ihoa. Lasten mielestä pienet kuplivat kylpypommit ovat myös hurjan hauskoja!

DSC02752.jpg

Sitrus- ja laventelikylpypommit


Ainekset

  • 2 ½ dl sitruunahappoa (esim. apteekista)

  • 2 ½ dl ruokasoodaa

  • 1 ¼ dl maissitärkkelystä (esim. Maizena)

  • 1 ¼ dl fraktioitua kookosöljyä

  • 10–15 tippaa eteeristä Citrus Bliss tai Laventeliöljyä (tai Serenity-öljysekoitusta)

Valmistus

  1. Sekoita kulhossa sitruunahappo, ruokasooda, maissitärkkelys ja öljy.

  2. Lisää eteerinen öljy. Jos valmistat eri tuoksuisia palloja, jaa massa ensin osiin ja lisää sitten eri öljyt eri "taikinoihin".

  3. Sekoita hyvin lusikalla, kunnes massasta voi puristaa palloja. Massan koostumuksen pitäisi olla kuten kosteaa hiekkaa. Jos seos on liian kosteaa, lisää hieman ruokasoodaa ja maissitärkkelystä, kunnes koostumus on sopivaa.

  4. Seuraavaksi voit lisätä halutessasi yrttejä massan sekaan. Laventelin sekaan sopivat hyvin laventelinkukat, kuivattu rosmariini.. Sitruksen sekaan lisäsin itse kuivattua kehäkukkaa. Myös sitruunan, limen tai appelsiinin kuori raastettuna sopii hyvin sitruspalloihin!

  5. Painele massa silikonimuottiin tai purista siitä palloja "pallosaksilla". Anna kuivua 24h muoteissa ja irrota palat sitten varovasti muoteista. Säilytä esim. lasipurkissa ja ota sitten pallo kerrallaan kylpyveteen. 1-2 palloa ammeeseen ja saat nauttia rentouttavasta tai virkistävästä kylvystä!

Alkuperäinen ohje:

DIY Frizzing Bath Bombs

Jos olet kiinnostunut DoTerran öljyistä, ota minuun yhteyttä niin avataan sinulle oma tili, jolla saat tuotteiden normaalihinnoista n. 25 % alennusta. Samalla saat minulta tukea ja apua tuotteiden käytössä. Voit lukea lisää keräämästäni infopaketista sivulla Mistä voin tilata doTerran eteerisiä öljyjä?

Voit myös seurata eteerisiin öljyihin keskittynyttä Facebook-ryhmääni Eteeriset öljyt hyvinvoinnin tukena :)

DSC02736.jpg

Pallopihdit
12.90

Metalliset pallopihdit joilla on helppo valmistaa esim. kylpypalloja. Pihdeillä “leikataan” massasta pallo ja painetaan pihdit tiukasti yhteen. Sitten ne avataan varovasti. Pallopäiden pohjissa on reiät joista massan voi hellästi “tuupata” irti pallomuotin pohjasta. Supernäppärät!

Materiaali: ruostumaton teräs

100+ käyttötapaa eteerisille öljyille

100+ käyttötapaa eteerisille öljyille

Raikas kurkkusalaatti kesäpöytään

Raikas kurkkusalaatti kesäpöytään

0