Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Salaattisikuria paistettuna ja haudutettuna salottisipulin kera

Salaattisikuria paistettuna ja haudutettuna salottisipulin kera

Tuleeko sinulle mieleen paleoruokavaliosta ensimmäisenä lihamättö? Jos tulee, tämä ohje voi yllättää. Ohje on peräisin Thomas Rode Andersenin kirjasta "Paleokeittokirja - kivikauden ruokaa modernilla otteella" (Atena). Kirjasta löytyy lyhyt oppimäärä paleo-ruoasta sekä hieman taustaa kokin omista kokemuksista sekä valinnoista. On virkistävää löytää keittokirja jossa paleoruoka on kaunista, värikästä ja pursuaa kasviksia. Sinänsä tätä kirjaa on ehkä turha mainostaa sen kummemmin paleo-kirjana, sillä sen kansien väliin on puristettu iso kasa ylipäätään kauniita, maukkaita reseptejä jotka maistuvat myös ei-paleoliittisesti syöville.

Salaattisikuria paistettuna ja haudutettuna salottisipulin kera


Ainekset

 • 4 salaattisikuria

 • 4 salottisipulia

 • 1 rkl pikkukuutioiksi leikattua porkkanaa (voi minun makuun olla enemmänkin)

 • 1 rkl pikkukuutioiksi leikattua mukulaselleriä (tätäkin voi minusta olla reilumminkin)

 • 1 rkl valkoista purjosilppua (lisää, lisää :)

 • suolatonta luomuvoita tai ankanrasvaa

 • 2 viipaletta silavaa (tai paksu pala pekonia)

 • maustekimppu (tuoreita laakerinlehtiä, rosmariinia ja timjamia)

 • 0,5 dl sherryviinietikkaa

 • 4 dl kanalientä

 • suolaa ja pippuria

 • suolatonta luomuvoita

 • 2 rkl persiljasilppua

Valmistus

 1. Poista sikureista uloimmat lehdet. Älä leikkaa kantoja irti, niin ne pysyvät paremmin kasassa. Huuhtele sikurit ja halkaise ne pituussuunnassa.

 2. Kuori salottisipulit ja halkaise ne pituussuunnassa.

 3. Pane sikurit ja salottisipulit kattilaan ja kaada päälle vettä niin että ne peittyvät. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä kasviksia 2 min. Nosta ne kuumasta vedestä suoraan kylmään veteen jäähtymään ja puristele niistä sitten vesi.

 4. Kuori ja kuutioi porkkana ja selleri. Huuhtele ja silppua purjo. Kuori ja silppua sipuli. Paista kasvissilppua voissa/ankanrasvassa kunnes ne juuri ja juuri alkavat saada väriä.Lisää kasvisten päälle sikurit ja salottisipulit, silava, maustekimppu, sherryviinietikka ja kanaliemi. Mausta suolalla ja pippurilla. Pane kansi päälle ja anna muhia, kunnes sikuri ja salottisipuli ovat pehmenneet (20-25 min).

 5. Nosta sikurit taas padasta ja purista niistä neste. Kuumenna vähän voita kuplivaksi ja ruskista sikurien ja salottisipulien leikkuupinnat miedolla lämmöllä.

 6. Siivilöi neste kasvissilpusta (jätä kasvikset odottamaan) ja keitä se puoleen tilavuuteensa. Lisää liemeen 1 rkl voita koko ajan vatkaten. Pane kasvikset takaisin liemeen.Huuhtele ja silppua persilja ja lisää se joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

 7. Tarjoilu: Asettele salottisipulit ja sikurit lämmitetylle tarjoiluvadille ja kaada kasvisseos päälle.


Sponssi-info

Kirja saatu arviointikappaleena. Kirjoitukseeni ei ole yritetty millään tapaa vaikuttaa, eikä minulta ole vaadittu kirjoitusta vastineeksi kirjasta. Kirjoituksessa esitetyt mielipiteet ja ajatukset ovat puhtaasti omiani. 

Omat suosikkini hyvää tekevistä joululahjoista

Omat suosikkini hyvää tekevistä joululahjoista

Rosollihyytelö

Rosollihyytelö

0