Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Sahramijäätelöä kandeerattujen pähkinöiden kera

Sahramijäätelöä kandeerattujen pähkinöiden kera

Tätä suussa sulavaa jäätelöä valmistin jo vuosi sitten, mutta ohje kuvineen jäi hautumaan näköjään vähän pidemmäksi aikaa. Löysin reseptin Folkofolk.se -sivustolta, mistä olen bongannut useita muitakin herkkureseptejä.

Etenkin Ruotsissa sahrami tuntuu olevan yksi joulun suosikkimausteista. Itselleni se on vieraampi mauste, enkä välttämättä aina ole myöskään sen keltaisen värin perään. En oikein tiedä miksi. Tämä resepti kuitenkin veti voimakkaasti puoleensa ja onneksi kokeilin! Käyttämäni sahrami ei värjännyt jäätelöä jostain syystä lähes ollenkaan. Alkuperäisreseptin kuvissa jäätelö on selkeästi keltaisempaa. Oma jäätelöni oli enemmän kermaisen toffeejäätelön väristä ja kaunista sekin.

Kondensoitu maito antaa jäätelölle ihanan pehmeän täyteläisen, hieman karamellisen maun. Jos olet toffeen suuri ystävä, voit kokeilla myös karamellisoitua kondensoitua maitoa, tai tarjoilla valmiin jäätelön parin karamellisoidusta kondensoidusta maidosta valmistetun kinuskinokareen kera. Nam!

Pähkinäsekoituksessa kannattaa kokeilla rohkeasti eri pähkinöitä.

Tämä jäätelö maistuu hyvin jouluaterialla, mutta on myös juhlava tarjottava uuden vuoden pippaloissa! Juhlavuutta on helppo säädellä tarjoiluastian kanssa - valitse pienet säilykepurkit rennompaan menoon, jalalliset astiat kun haluat juhlavamman annoksen.

Sahramijaatelo1.jpg

Sahramijäätelö


Ainekset

Valmistus

  1. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi.

  2. Kääntele sekaan purkillinen kondensoitua maitoa.

  3. Sekoita sahrami jälkiruokaviinin sekaan.

  4. Sekoita kaikki ainekset hyvin ja kaada kannelliseen rasiaan. Pakasta vähintään 4 tuntia.

Sahramijäätelö kandeeratuilla pähkinöillä

Sahramijäätelö kandeeratuilla pähkinöillä

Suolaiset, kandeeratut pähkinät


Ainekset

  • 2 dl hienoa sokeria

  • 2 rkl vettä

  • 2 dl pähkinäsekoitusta (esim. manteleita ja hasselpähkinöitä)

  • 2 tl sormisuolaa

Valmistus

  1. Kiehauta sokeri ja vesi sekoittamatta, paksupohjaisessa kattilassa. Lisää pähkinät ja sekoita. Pähkinät ovat valmiita kun ne ovat täysin kullanruskeita. HUOM! Pähkinät ovat polttavan kuumia!

  2. Kaada pähkinäseos leivinpaperin päälle. Ripottele päälle sormisuolaa. Anna jäähtyä ja kovettua täysin. Leikkaa valmis pähkinälevy pienemmiksi paloiksi isolla terävällä veitsellä.

Tarjoilu

Nosta jäätelö pakkasesta n. 20 min ennen tarjoilua. Tee jäätelöstä palloja tai tarjoile jäätelö pienistä säilykepurkeista. Ripottele pinnalle kandeerattua pähkinää ja tarjoile heti!

Sahramijaatelo4.jpg
Ratatouille-vuohenjuustolasagne

Ratatouille-vuohenjuustolasagne

Karamellipannacotta

Karamellipannacotta

0