GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Roux, Lahti

Roux, Lahti

 Pari viikkoa sitten poikkesin Lahdessa ravintola Rouxissa blineillä ja vähän muilla herkuilla. Ateria oli kokonaisuudessaan todella herkullinen ja saimme ensiluokkaista palvelua alusta loppuun saakka.

Roux, Lahti

Roux, Lahti

DSC01005.JPG

Tilasimme blinilajitelman, tai oikeammin lajitelman erilaisia täytteitä/lisukkeita blinien kanssa nautittavaksi niin että pääsimme kaikki maistelemaan useita eri kombinaatioita.

Ruokaa odotellessa saimme keittiön tervehdyksen.

Tervehdys oli snapsilasillinen punajuurisosekeittoa jonka päällä muistaakseni piparjuurivaahtoa ja aurinkokuivattutomaattikrokanttia tai vastaavaa. Pidän itse punajuuresta ihan valtavasti ja samoin piparjuuresta joten tämä osui ihan nappiin. Hyvä, raikas pieni teaseri raskaampia blinejä odotellessa ja todella kaunis pikku annos.

Meille tarjoiltiin myös erilaisia leipiä joista osa oli leivottu ikivanhaan taikinajuureen. Valehtelenkohan paljon jos väitän, että ainakin yksi juuri oli yli sata vuotta vanha? Alimmaisena kuvassa näkyy oma suosikkini - rosmariinilla maustettu spelttileipä. Mielettömän hyvää! Asia josta nautin käynnillä oli myös se, että tarjoilijamme pystyi kertomaan yhden jos toisenkin tarinan niin viinien kuin leipien takaakin. Kaikki tällaiset pienet jutut tekevät paikasta heti viehättävämmän ja persoonallisemman.

Täytteet kannettiin pöytään niin että jokaiselle löytyi oma rivi kaikkia täytteitä pitkältä lautaselta.

Toisesta päädystä aloittaessa löytyi ankkaa, omenamajoneesia ja maustettua hunajaa. Todella herkullinen kombo blinien kanssa! Seuraavana poro-sienitartaria sekä suolakurkkua.

Seuraavaan settiin mahtui mm. lohta, jotakin merellistä moussea sekä mätiä. Tässä vaiheessa lienee selvää, etten harmikseni enää muista kaikkia täytteitä ja koska ravintolan bliniviikot päättyivät tuohon viikonloppuun, ei ole enää mitään mistä luntata..

Blinit eivät olleet mitään pikkulettuja vaan kunnon muhkeita Blinejä jotka tarjoiltiin tiriseviltä blinipannuilta suoraan lautaselle kuten kuuluukin.

Joimme blinien kera Alsacen alueen Rieslingiä, Pino Humbrecht:ia tarjoilian vinkin mukaan. Viini oli ihanan raikasta rasvaisten blinien kanssa ja sopi loistavasti makuihin.

Jälkiruoaksi kokeilimme kolmea eri lajia. Rouxin kolmen suklaan klassikkojälkiruoka oli kuulemani mukaan oikein herkullinen. Veriappelsiini crème brûlée oli hieman turhan hapan, tai kaipasi jotakin terää ollakseen muutakin kuin vain hapan. Jälkiruoka olikin vasta kehittelyasteella ja tarjoilijamme vei terveiset keittiöön joten uskon että nyt tarjolla oleva versio on hiottu :) Oma kardemumma crème brûléeni oli oikein, oikein hyvää ja mansikka-viikunasalaatti oli värikästä herkkua jota voisin kokeilla kotonakin.

Voin lämpimästi suositella tätä ravintolaa. Ruoka ja palvelu olivat erinomaista ja sijainti on helppo vaikka ulkopaikkakuntalaisellekin piipahtaa, ravintola on nimittäin kävelymatkan päässä juna-asemalta. Ravintolassa on juuri alkaneet Italia-viikot ja paikalle saatu kokki on vaativaa sorttia kertoman mukaan joten odotukset menun suhteen ovat korkealla. Pitänee tehdä uusi visiitti pian.

Ravintola RouxRautatienkatu 7,

Lahti

www.roux.fi

Lampaan lapaa padassa ja suppilovahverorisotto

Lampaan lapaa padassa ja suppilovahverorisotto

Älkää unohtako mausteista ruokahaastetta :)

Älkää unohtako mausteista ruokahaastetta :)