Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Ravintola Demo, Helsinki

Ravintola Demo, Helsinki

Kävimme Kallen kanssa hiljattain Ravintola Demossa Helsingissä. Maistelimme Riesling-menyytä antaumuksella, Kalle testasi myös viinipaketin.

Paria viiniä lukuunottamatta viinipaketti osui mielestämme hyvin tarjoiltuihin ruokiin, valitettavasti en saanut ylös viinien nimiä joita ruokien kanssa tarjoiltiin..

Keittiön tervehdys oli tällainen pieni teelusikallisen kokoinen kala-annos. Silliä, silakkaa tai jotain vastaavaa.. Kalle muisteli että se oli makrillia. Tämä ei valitettavasti ollut minun makuuni ollenkaan. Nätti tervehdys kuitenkin ja Kalle tykkäsi puolestaan kyllä.

Leipälautasella oli perinteisesti talon omia leipiä.

Ensimmäinen pöytään kannettu ruoka oli parsakeitto. En ehtinyt ottaa kuvaa alkutilanteesta - keitto nimittäin tarjoiltiin niin, että lautasen pohjalle oli aseteltu pieni taideteos eri ruoka-aineita ja sen päälle sitten kaadettiin keitto. Oikein hyvää oli, joskaan ei välttämättä mikään aivan unohtumaton tai erityinen makuelämys sinänsä. Emme pettyneet kuitenkaan.

Seuraavana vuorossa oli härkätartar. Tämä oli todella kauniisti lautaselle aseteltu herkku joka todella oli minun mieleeni.

Pääruoaksi tarjoiltiin kuhaa erilaisten höysteiden kera. Mielettömän hyvää! Tästä annoksesta sain idean siihen sitruunamascarponeen siian kanssa. Nuo mustat vähän mädin näköiset pallerot ovat lakritsilla maustettua tapiokaa jos en ihan väärin muista. Veikeää.

Pääruoka © Hanna Stolt

Pääruoka © Hanna Stolt

Sitten pöytään kannettiin Roquefort-baklava. Tämä oli aika hauska. Suolainen ja makea yhdessä. Vadelmavaahto jota baklavan kanssa tarjoiltiin oli suussa sulavaa.

Olen vaan niin jälkiruokaihminen henkeen ja vereen ja tämä raparperijälkiruoka oli ... ahh... Tässä annoksessa oli kaikki mitä jälkiruoalta voi odottaa. Aivan täydellinen annos minun mielestä ja rakennettu lautaselle kuin taideteos tämäkin.

Kahvin kanssa tarjoiltiin vielä pieniä makupaloja.

Kaiken kaikkiaan olimme todella tyytyväisiä Riesling-menyyn, vaikka kokonaisuus ei ehkä ihan parhaille pisteille sinänsä yltänytkään. Demo on minusta edelleen hyvä valinta kun haluaa saada varmuudella hyvää ruokaa suht kohtuulliseen hintaan. Henkilökunta osaa asiansa ja annokset ovat kauniita sekä herkullisia.

Parmesan-rosmariinikeksit

Parmesan-rosmariinikeksit

Porkkana-kookoskeitto

Porkkana-kookoskeitto

0