Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Ps. kirjoitin Aamupala-kirjan

Aamupala_kansi

Aamupala_kansi

Moni teistä on varmasti jo kirjastani kuullutkin, mutta halusin parilla sanalla avata viime kuukausien tapahtumia :) Sain ilokseni toteuttaa yhden pitkäaikaisen unelmani ja pääsin kirjoittamaan kunnon aamupalakirjan: Aamupala - hyvinvointi alkaa aamusta (Readme.fi). Suunnittelimme alunperin noin 250-sivuista opusta, mutta hups! Innostuksissani laskin "vähän" väärin ja kirjasta meinasi tulla noin 500-sivuinen jättiläinen! Tiivistin pakettia vain pari viikkoa ennen viimeistä kuvausviikonloppua ja jäljelle jäi reseptiarkistoni helmet - noin 140 ihanaa aamupalaohjetta ja sivuja 352 (kiitos kiitos kiitos ihanalle Readme.fi:lle joka antoi paketoida alkuperäistä suunnitelmaa 100 sivua isomman kirjan!!!).

Idea Aamupala-kirjaan lähti alunperin siitä, kun hyvinvointivalmennuksissani huomasin, että moni paino-ongelmien kanssa painiva jättää aamupalan väliin. Kun ehdotin heille, että harjoittelisivat aamiaisten syömistä, sain usein vastaukseksi "mutta kun ei minulla ole aamulla aikaa" tai "en ikinä keksi mitään mikä aamulla maistuisi" tai "en vaan ehdi kotona syödä". Halusin luoda kirjan joka auttaisi kaikki näitä aamupalansa skippaavia sekä inspiroisi vanhoihin aamupalarutiineihinsa kyllästyneitä tai muuten vaan niihin juuttuneita.

Keräsin kirjan kansien väliin reseptejä vähän joka tarpeeseen ja tilanteeseen. Suuri osa ohjeista voidaan valmistaa etukäteen niin, että aamulla voi vain istua valmiin aamupalan ääreen tai että sen voi kääräistä mukaansa ja syödä työmatkalla tai työpaikalla. Moni aamupalaohjeista sopisi mainiosti myös välipalaksi, kuten Meri Mort myös huomioi kirjoituksessaan.

Sain kirjani kuvaajaksi ystäväni Björn Fagerholmin ja taittajaksi Satu Kontisen, joka on taittanut mm. erään suursuosikeistani keittokirjojen saralla: Vegaanin Keittiössä. Nämä ihanat, superlahjakkaat visuaaliset virtuoosit taikoivat kanssani mielettömän kauniin kirjan jota moni on kertonut selaavansa ihan vain ilokseen vaikkei niin ruoanlaittaja olisikaan. Björn ja Satu - olen niiiiin onnellinen että sain teistä oman dream teamini tämän kirjan tekoon! (ja toivottavasti monen muunkin kirjan ;)

Olen ollut onnesta soikeana nähdessäni millaisen vastaanoton kirja on saanut. Jännitin miten tuntemattoman kirjoittajan keittokirja otettaisiin vastaan, mutta tähän mennessä palaute on ollut pelkästään positiivista ja ylittänyt kaikki odotukseni. :) Olen kerännyt otteita kirja-arvosteluista kirjan omalle kotisivulle www.aamupalakirja.fi.

Tämä kirjan kirjoitusurakka on osaltaan vaikuttanut Gurmeen hiljaiseloon viime kuukausina, mutta näillä näkymin blogin kirjoitustahti virkistyy jälleen ja tiedossa on taas kasapäin uusia kivoja ohjeita ja vinkkejä.

Tuhannet kiitokset joka ikiselle kirjani ostaneelle - ette uskokaan, miten onnelliseksi olette pienen kirjoittajanalun saaneet :) Ja jos kirjan hankinta kiinostaa, löydät linkin omaan verkkokauppaani blogin oikeasta reunasta. Myös mm. Akateeminen ja Suomalainen sekä monet verkkokaupat myyvät kirjaa.Iloista syyskesän jatkoa ja raikkaita aamuja!

Karviaiskuohu

Karviaiskuohu

Virkistävä hyvän vireen granolatorttu

Virkistävä hyvän vireen granolatorttu

0