Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Patisserie Teemu & Markus

Edelleen viime maanantain satoa. Kävimme siis lounaskahvilla Patisserie Teemu & Markuksessa. Myös tästä paikasta on saanut kuulla ja lukea pelkkää hyvää joten pitihän se vihdoin ja viimein itsekin testata! Patisserie Teemu & Markus löytyy Engelin talosta, muttei välttämättä ihan niin helposti kuin voisi kuvitella. Me ainakin onnistuimme kävelemään sisäänkäynnin ohitse.. Oikea ovi löytyy Globe Hopen ja sen puukkoliikkeen välistä :) Sitten vaan portaat ylös ja vasemmalle. Olet perillä.

Patisserie on veikeästi laitettu, pieni visuaalinen nautinto vaikkei mitään herkkuja ostaisikaan. Meidän käynnin aikana siinä tosiaan kävikin muutama nainen ihan vaan ihastelemassa paikkaa ja ennen kaikkea leivoksia.

Pitkän harkinnan jälkeen päädyimme suklaamousseleivokseen sekä porkkanakakkuun. Näistä kahdesta oma suosikkini oli kyllä porkkanakakku joskaan suklaamoussesta ei löytynyt sitten mitään valittamisen aihetta siitäkään.

Suklaamoussekakussa oli pohjana suklaabrownie, sisällä raikasta vadelmakreemiä ja suklaamousse oli maustettu jasmiinilla. Suussa sulavaa ja kaunis pala kuin mikä. En tiedä millä tuo herkku oli päällystetty - sellaista tummaa, tummaa jauhetta jonka mausta en saanut kiinni. Se antoi leivokselle upean loppusilauksen joka tapauksessa.

Porkkanakakku oli minusta ehtinyt hieman kuivahtaa, mutta eipä tuo näköjään makua haitannut. Kakku oli todella maukas ja sen päällä oli vaikka mitä herkkua: jotain ihanan makuista kreemiä, pari ohuen ohutta siivua tuoretta porkkanaa, parasta kinuskia ikinä, marenkia ja vihreää rouhetta mistä en taas saanut kiinni että mitä se oli mutta hyvin sopi leivokseen :) Patisserien kotisivuilla mainitaan, että tätä kakkua ei voinut tehdä Demossa liian usein, sillä se aiheutti henkilökunnalle liikalihavuutta. Ymmärrän hyvin!

Pojilla on minusta erinomainen ote näihin kauniisiin herkkuihin ja niin kakut kuin leivokset ovat saaneet oman leimansa - tunnistat nämä neliskanttiset herkut varmasti mistä tahansa vitriinistä.

Leivonnaisten kanssa sai muuten todella hyvää "tavallista" kahvia - jotain hyvää ja täyteläistä tummaa paahtoa. Ah..Taidankin seuraaviin juhliin hakea kakut täältä ja lintsaan leipomisesta itse ;)

Feta-pinaattirullat

Feta-pinaattirullat

Kolon lounas

Kolon lounas

0