Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Paras vispipuuro

Paras vispipuuro

Vispipuuron valmistus ei ole rakettitiedettä, mutta olen senkin onnistunut jossain vaiheessa sössimään muutaman kerran putkeen. Kunnes äitini välitti minulle oman äitinsä niksin: aloita vatkaaminen kuumana ja jatka kunnes puuro on jäähtynyt. Tuloksena on joka kerta mahtavan pehmeä ja kuohkea vispipuuro! Kaadan käytännössä puuron suoraan kattilasta meidän Kenwoodiin ja annan sen vatkata täydellä teholla kunnes koostumus näyttää kivan kuohkealta. Älyttömän helppoa ja jotenkin kerta toisensa jälkeen niin hyvää.

Kaikissa löytämissäni ohjeissa vispipuuroon lisätään sokeria sekaan, mutta koska olemme ottaneet tyttäremme kanssa sokerittoman linjan ainakin toistaiseksi, teen vispipuuron aina sokeritta (siksi se on ohjeessa suluissa) ja ripottelen sitten oman annoksen päälle sokeria erikseen jos siltä tuntuu. Omaan makuuni vispipuuro ei kaipaa enempää sokeria, mutta tämähän on makuasia.

Tämä ohje on muokattu versio Valion alkuperäisestä. Hyvä puuro. :) Tykkään myös usein moninkertaistaa marjojen määrän, mutta tällä perusohjeella tulee myös hyvää. Me käytämme usein Myllärin luomu mannajauhoja, koska lähikaupassa ei paljon muuta mannaa ole luomuna tarjolla. Myllärin jauhoja tarvitaan 1,5 dl kun taas joitain muita kokeilemiani vain 1 dl. Myös Valion alkuperäisessä ohjeessa jauhoja oli vain 1 dl. Suosittelen annostelemaan ensin 1 dl ja sitten lisää jos näyttää ettei puuro sakene riittävästi vaan jää vellimäiseksi.

Kuvassa puuron rakenne on paljon kiinteämpi kuin eilen illalla vasta valmistettuna. Illalla on vain turha kuvitellakaan saavansa enää kunnon kuvia kun ei riitä valo joten aamulla nautittu versio sai kelvata. Itse tykkään kyllä vispipuurosta molemmissa muodoissa - vastavalmistettuna sekä jääkaappikylmänä. Nam. Taas näitä suoraan-lapsuuteen-ruokia.

Paras vispipuuro


Ainekset

  • 7 dl vettä

  • 1 pss (3 dl) pakaste puolukoita

  • 1-1,5 dl mannasuurimoita

  • 1/4 tl suolaa

  • (1 dl sokeria)

Valmistus

  1. Mittaa vesi ja marjat kattilaan. Keitä n. 3 min. Soseuta sauvasekoittimella.

  2. Kuumenna mehu uudelleen kiehuvaksi. Lisää suola, (sokeri) ja mannasuurimot. Anna puuron kiehua 8 - 10 min. Sekoita välillä. Lisää tarvittaessa mannasuurimoita.

  3. Kaada puuro kulhoon tai yleiskoneen astiaan. Vatkaa täydellä teholla, kunnes puuro on kuohkeaa ja vaaleanpunaista.

  4. Tarjoa kylmän maidon (ja sokerin) kera.

Uunijuusto ternimaidosta

Uunijuusto ternimaidosta

Stroganov mummin tapaan

Stroganov mummin tapaan

0