Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Omat suosikkini hyvää tekevistä joululahjoista

Omat suosikkini hyvää tekevistä joululahjoista

Joulu on mielestäni vähän kaksijakoista aikaa kahdelta kantilta. Ensinnäkin ruoka: tekisin mielelläni terveelliset versiot kaikista jouluruoista, mutta muu juhlaseurue ei ole yhtä innoissaan ”terveysruoista” joten ruokapöytä on aina jonkin lainen kompromissi perinteisten ja uusien ruokien, terveellisten ja vähemmän terveellisten ruokien välillä. Onneksi lopputulos on kuitenkin vuosi toisensa jälkeen hyvä ja parasta joulupöydässä on itselleni kuitenkin aina ihmiset ja se ihana tunnelma.

Toinen asia joka saa pääni rullalle vuodesta toiseen ovat lahjat. Jos lahjan kriteerinä pitäisi puhtaasti terveellisyyttä, voisi pukin pakettiin päätyä kielenpuhdistimia, vatsan toimintaa edistävää teetä, jne. Kuitenkin on kiva oikeasti antaa jotakin, mitä vastaanottaja arvostaa ja joka tuntuu hyvältä.

Tiedän, etten ole ainoa joka joululahjojen kanssa ihmettelee ja niinpä kokosin pienen listan omista suosikeistani. Tämä lista ei ole millään muotoa sponsoroitu, vaan koostuu omista suosikeistani – tuotteista tai palveluista jotka tekevät hyvää ja jotka mielestäni olisivat ihania lahjoja ystäville ja perheenjäsenille. Ideat eivät ole missään erityisessä järjestyksessä :)

Chakrapolku

chakrapolku-243x300.jpg

Tammen valikoimista löytyy ihana henkistä kasvua edistävä kirja nimeltä Chakrapolku (Inderjit Kaur Khalsa). Kirja on käytännössä kahdeksan viikon ohjelma luovuuden ja voiman löytämiseen. Kirja ohjaa lempeästi lukijaansa ja harjoituksiin kuuluu niin piirtämistä, joogaliikkeitä kuin meditaatioitakin. Chakrapolku olisi ihana lahja henkisestä kasvusta kiinnostuneille. Kirjassa avataan kehon ja mielen tukkeumia chakra kerrallaan ja lukija voi valita tekeekö kerralla koko 8 viikon kurssin vai työstääkö tukkeumia chakra kerrallaan. Kundaliinijoogan, meditaation, visualisoinnin ja viikoittain vaihtuvien tehtävien avulla keho, mieli ja ajatukset saadaan tasapainoon ja luovuus ja voima pääsevät virtaamaan.

Raakaleipurin parhaat kakut

Minulla tulee välittömästi mieleen useampikin sopiva lahjansaajakandidaatti tälle Maria Lönnqvistin kirjoittamalle ihanalle raakaherkkujen keittokirjalle – Raakaleipurin parhaat kakut (Nemo). Kirjasta löytyy helppoja ja selkeitä ohjeita joiden avulla aloittelijakin onnistuu varmasti joka kerta. Kaunis kirja välittää kuvillaan ja sisällöllään hyvää oloa ja ohjaa vastaanottajansa leipomiset terveellisempään suuntaan.

Hemmottelutyyny

BS_BeautyPillow_RGB_03-1280x1280-300x300.jpg

Sain noin kuukausi sitten kokeiluun Supermoodin Beauty Sleep Anti-Wrinkle -tyynyn. Vanha Tempurini veteli jo viimeisiään ja etsin sopivaa vaihtoehtoa. Epäilin onko Beauty Sleep riittävän jämäkkä tyyny, mutta yllätyin positiivisesti! Tyyny tukee päätä ja niskaa hyvin ja kulkee kokonsa puolesta näppärästi mukana myös kylään ja matkoille. Hintansa puolesta tämä päätyy hieman erityisempään lahjakategoriaan ehkä, mutta vastaanottajansa varmasti kiittää. Tavallista tyynyä käyttäneelle kannattaa ohjeistaa kokeilemaan pari, kolme yötä ennen kuin päättää sopiiko tyyny itselle. Tempur on luonnollisesti toinen ihana hemmottelutyyny, joskin hinnaltaan jo askeleen verran tyyriimpi. Lisäksi Tempurin hankinnassa vastaanottajan koolla on väliä – tyynyn koko vaikuttaa oleellisesti nukkumismukavuuteen. Helpointa olisikin ehkä antaa lahjakortti liikkeeseen jossa Tempureita myydään.

Hyvän fiiliksen liikuntaa

Jokaiselle on olemassa liikuntamuoto joka sopii erityisen hyvin. Kiireiselle ihmiselle voi kotijumppa olla pelastus, samoin kuntosalien jumppia kammoksuvalle. Myös paljon matkustava henkilö voi kokea ”kotijumpat” (tai hotellijumpat) näppärinä tapoina ylläpitää omaa kuntoa. Oma suursuosikkini tällä alueella on Suzanne Bowen Fitness:in tarjoamat ohjelmat jotka saa helposti avattua kotona tai otettua mukaan reissuun pelkän iPadin välityksellä. SBF tarjoaa monipuolisen valikoiman treenejä joka tilanteeseen ja fiilikseen. Erityislaitteita ei tarvita joten nämä ovat erinomaisen helppoja toteuttaa missä tahansa! Sivustolta voi ostaa lahjaksi tilausjaksoja alkaen alle 10 USD:sta. Muutamalla kympillä saa jo annettua lahjaksi kokonaisen vuoden!

Purkkiruokaa

Lasipurkkiin kerroksittain koottu brownie alkaa olla jo monelle tuttu lahjaidea, mutta itse tykkään tehdä tästä terveellisemmän version: lataankin purkkiin ainekset herkulliseen siemen-pähkinävuokaleipään ja ohje mukaan. Ihanan näköinen paketti ja leivän valmistus on niin helppoa, ettei se tuota lahjan saajalle pahemmin päänvaivaa. Mukaan voi laittaa muita itse tehtyjä herkkuja tai tehdä vaikka purkillisen hummusta tai muuta hyvää levitettä siihen kylkeen. Tai valmista iso satsi itse tehtyä granolaa ja purkita se kauniiseen lasipurkkiin.

Raakasuklaata

Joulun aikaan saattaa tulla tarve myös pienille tuliaisille sukulaisten ja ystävien luona kyläillessä. Perinteisen konvehtirasian sijaan voikin mukaan tehdä ihania raakasuklaakonvehteja. Ideoita ja reseptejä löytyy hyvin esim. Maria Lönnqvistin Raakaleipurin parhaat kakut -kirjasta tai Raakaa ja Makeaa -kirjasta (Karita Tykkä). Myös näiltä minun sivuiltani löydät raakasuklaaohjeita kokeiltavaksesi. Saat todella kauniin suklaalevyn tuliaisiksi kun kaadat suklaan ohuehkoksi levyksi astiaan ja ripottelet päälle pähkinöitä, kuivahedelmiä ja/tai kuivattuja marjoja.

Väriä kynsille ja tuoksuva kotispa

Liinu’n Organic Beauty ja Jolie (ainakin) myyvät markkinoiden myrkyttömimpiä, ekologisimpia kynsilakkoja. Kure Bazaarin kynsilakkavalikoimasta löydät tsiljoona upeaa väriä joista voi koota herkullisen paketin ystävälle. Samoista putiikeista löydät myös ihanan tuoksuisia Patykan suihkugeelejä sekä voiteita joista loihdit luksuspaketin kotispa-elämykseen. Muista ekokosmetiikkahemmottelutuotteista puhumattakaan. Myös Ruohonjuuri ja Ekolo (ja varmasti moni muu ekokauppa) tarjoavat laajan valikoiman ekokosmetiikkaa, mutta kokemukseni mukaan Liinulta ja Joliesta löytyy vähän luksuksempaa tavaraa :)

Prinsessakäsittely

Mikä olisikaan ihanampi lahja kuin lahjakortti hemmotteluhoitoon? Hoitoloista löytyy nykyään ihanan monipuolinen tarjonta eri tyyppisiin ja laajuisiin hoitoihin. Itse suosin ekohoitoloita ja kuten ehkä osa lukijoista on saattanut huomatakin, olen Liinu’n Organic Beautyn fani (enkä ole yksin, hoitolan ajat on bookattu nyt jo hyvän matkaa alkuvuoteen). Joka kaupungista löytyy varmasti hoitola jossa on hyvä tunnelma ja viehättävä miljöö. Lisäksi hoitolahjakortissa minua itseäni viehättää ajatus paikallisten toimijoiden tukemisesta sekä aineettoman lahjan antamisesta sen sijaan, että antaisi jokin turhakkeen joka uppoaa kaapin pohjalle. Prinsessatuotteita voi myös harkita. Omat supersuosikkini ovat tällä hetkellä rms:n Beauty Oil sekä Supermoodin Beauty Sleep Absolute Bliss Serum. Nämä tuotteet ovat ymmärtääkseni hyvin sopivia eri ihotyypeille ja ne hoitavat ja ravitsevat ihoa tehokkaasti – hyvä juttu etenkin talvella.

Jotain yhdessä

Tämä on ehkä hieman jatkoa edellisestä. Voihan sinne hoitolaan mennä yhdessäkin ja nauttia samalla yhdessäolon tuomasta hyvästä fiiliksestä. Tai ehkä harrastat jotain mitä ystäväsi/läheisesi olisi kiinnostunut kokeilemaan? Sain pari vuotta sitten lahjaksi tutustumiskäynnin seinäkiipeilemään ystävältäni ja se oli mielestäni loistoidea! Lahja voi myös olla konsertti, tai dinneri jossakin – miksei isommallakin porukalla. En itse ole kovinkaan tiukkis lahjojen hankinnan mallin suhteen – minusta ystäväporukalla voi hyvin sopia esimerkiksi yhdessä lahjoittaa kaikille yhteisen päivällisen niin, että jokainen maksaa oman osuutensa. Lahja on se yhdessäolo.

Villasukat ja muut pehmeät paketit

Olenko ainoa, vai onko meitä muitakin jotka nykyään tykkäävät pehmeistä, itsetehdyistä paketeista ihan pöhkönä? Oman siskon tai tädin neulomat villasukat ovat jotain aivan erityistä luksusta. Että joku ehtii ja jaksaa kutoa sukat tai lapaset, on minusta jotenkin upeaa. Sen lisäksi, että saat antaa ajatuksella valmistetun lahjan, saat itse käytännön terapiaa lahjan valmistamisesta. Win-win! :)

Kurssille

Lähetä ystäväsi yksin tai lähtekää porukalla esim. raakakakkukurssille, sushikurssille, trashionkurssille, korukurssille, minne vaan mikä molempia kiinnostaa. Nykyään kursseja löytyy aivan joka lähtöön ja niissä saa hyvin otteen uusista kiinnostavista asioista.

Hieronta

Yksi onnistuneimmista joululahjoistani miehelleni oli lahjakortti hyvälle hierojalle. Miehille usein saattaa aika urheiluhierojalle olla parempi vaihtoehto kuin ”spa-hierojalle”. Tämä tietysti riippuu vahvasti henkilöstä :) Hieronta on ihana tapa huoltaa omaa kehoa ja nauttia hetkestä keskellä hektistä arkea, kun ei todella tarvitse tehdä mitään muuta kuin maata paikallaan. Työmeilit ja kauppareissut saavat odottaa kun kehoa huolletaan.

Hemmottelua aivoille

Jos lahjan vastaanottajakandidaatti pitää lukemisesta, voi uusi (?) kotimainen laadukkaiden artikkelien palvelu Longplay olla hieno lahjaidea. Long Play julkaisee pitkää journalismia digitaalisessa muodossa ja artikkeleihin voi ostaa lukuoikeuden yksittäin tai tilata kestotilauksen. Palvelusta löytyy laajoja reportaaseja ja tutkivaa journalismia. Juttuja voi lukea selaimessa tai ladata e-kirjana omalle laitteelle. Erinomainen aineeton lahja laadukkaan journalismin ystävälle :)Mitä hyvän olon lahjoja olet itse antanut? Kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan!

Punajuuri-spelttipaistos fetalla ja saksanpähkinällä

Punajuuri-spelttipaistos fetalla ja saksanpähkinällä

Salaattisikuria paistettuna ja haudutettuna salottisipulin kera

Salaattisikuria paistettuna ja haudutettuna salottisipulin kera

0