Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Mini tarte tatin Vol 2

Mini tarte tatin Vol 2

Jälkiruokaa on kiva tehdä, mutta kaksin kokonaisen piirakan tuhoaminen joka viikonloppu on hieman riskialtista joten tämä mini tarte tatin -ohje on ihan ykkönen kun haluaa tehdä vähän jotain hyvää ruuan päätteeksi ilman että sitä samaa saa herkutella loppu viikon.

img_8968-1024x768.jpg

Mini tarte tatin

2 annosta


Ainekset

  • 1 lehtitaikinalevy

  • 2 pientä tai keskikokoista omenaa

  • (ruoko)sokeria

  • voita (ei margariinia!)

Valmistus

  1. Pese (ja kuori) omenat ja siivuta omput ohuehkoiksi paloiksi. Leikkaa reilu nokare voita pannulle ja kun voi on sulanut, levitä omenasiivut pannulle tasaisesti. Kääntele siivuja voissa kunnes omenansiivut ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä. Jos haluat karamelisoida siivuja hieman tummemmiksi, lisää n. 1 rkl sokeria loppuvaiheella pannulle (ripottele siivujen päälle) niin omenat ruskistuvat kauniisti karamellisemman värisiksi.

  2. Ripottele sitten kahden pienen (halkaisija n. 10 com) uuninkestävän vuoan pohjalle sokeria ohuelti. Nostele omenansiivut sokerin päälle mahdollisimman tiiviisti.

  3. Puolita lehtitaikinalevy ja painele puolikkaat vuokien päälle tiiviisti omenakerroksen päälle. Pyri saamaan taikina tiiviisti myös vuoan reunoihin, ettei se pääsisi kutistumaan paljoa.

  4. Paista uunissa n. 250°C:ssa kunnes lehtitaikina on rapeaa ja saanut kullanruskean pinnan. Nosta vuoat uunista ja käy veitsen kanssa läpi reunat niin ettei taikina ota kiinni vuoan reunoihin. Kumoa vuoat nurin lautaselle (kannattaa ensin asetella lautanen vuoan päälle ja sitten kipata ne yhdessä) ja tarjoile valmis piiras lämpimänä tai viileänä esim. vaniljajäätelön kera.

  5. Tässä vielä esimerkki miltä annos näyttää vähän enemmän karamellisoiduilla omenoilla:

img_9035-1024x768.jpg
Rapujuhlat

Rapujuhlat

Sokeriton mustikkarahka

Sokeriton mustikkarahka

0