Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Mehua!

Mehua!

Nyt se on sitten hankittu. Mehulinko. Voin vaan sanoa, että niin turhakkeelta kuin tuo laite kuulostaakin, en ole elämässäni nauttinut mehun juomisesta yhtä paljon! Ensimmäisenä kokeiluna puristin: 4 luomuomenaa kuorineen päivineen ja huomio #1: mehuun ei tarvita lisämakeutusta. Huomio #2: kaupan omenamehulla ei ole mitään tekemistä Omenamehun kanssa.

Seuraava kokeilu oli porkkana mehu. Tähän mehuun kuorin 4 luomuporkkanaa ja mehulinkoon vaan. Värin näette kuvasta itsekin, aika raikasta :)


Seuraavana vuorossa oli Sergeant pepper, eli paprikasta tehty mehu.

Sergeant Pepper mehu on tehty Miracle Juices kirjan saman nimisen ohjeen mukaan.

Mehuun tulee:

 • 0,25 punaista paprikaa

 • 0,25 keltaista paprikaa

 • 0,25 oranssia paprikaa

 • 1 appelsiini

 • 1 rkl mintunlehtiä

Mehusta paprikat ja appelsiini. Sekoita joukkoon hienonnetut mintunlehdet.

Simppeliä ja hyvää. Yksikään tällä sivulla esitellyistä mehuista ei kaipaa seurakseen ylimääräistä makeutusta, mikä on minusta mahtavaa. Mehut sisältävät erilaisia vitamiineja eivätkä lainkaan lisäaineita, erityisesti jos löydät aineksiksi luomuvihanneksia. Paprikat pesin vihannespesuaineella, sillä itse en löytänyt luomupaprikaa ja paprikat valitettavasti sisältävät usein ison määrän kemikaaleja ellei niitä pese hyvin.


Mausteisempi mehu syntyi mm. ananaksesta ja porkkanasta, chilillä höystettynä. NAM!

Tämä Chilli Queen perustuu Miracle Juices kirjan ohjeeseen samalla nimellä mutta on hieman muunneltu. Omaan versioomme mehusta tarvitset:

 • puolikas tuore ananas

 • ripaus chilijauhetta

 • 0,5 lime

 • pari rkl hienonnettua minttua

 • 3-4 porkkanaa (luomu)

Laitoimme lasien pohjalle ripauksen chiliä ja mehustimme kaikki ainekset (paitsi mintun). Kaadoimme mehun laseihin ja päälle mauksi ja koristeeksi hienonnettua minttua. Superhyvää! (Limestä poistimme kuoret, mutta muuten sen voi laittaa suoraan mehulinkoon. Vaihtoehtoisesti lime voidaan puristaa esim. käsin mehun joukkoon. )


Tänään aamulla valmistin pirteän aamumehun.

Tähän aamumehuun laitoin:

IMG_5963

IMG_5963

 • puolikas tuore ananas

 • 3 luomuporkkanaa

 • nippu tuoretta minttua

Heitin kaikki ainekset minttu mukaan lukien mehulinkoon ja koristelin mehun pienellä mintunlehtinipulla. Aaah...  Aika hyvä alku aamulle :)

Nämä mehut on nyt kaikki puna-oransseja, mutta aion seuraavilla kierroksilla lisätä joukkoon vihreää. Olen käyttänyt idealähteenä aika paljon Miracle Juices kirjaa, mikä on täynnä hyödyllistä tietoa eri kasvisten ja hedelmien ravintoarvoista sekä erilaisia ihmemehuja jokaiseen vaivaan. En tiedä uskonko itse ihan siihen, että mehuilla voisi parantaa vaivan kuin vaivan, mutta siitä olen varma, että itsepuristettu mehu on paremmin varustettu kaikilla vitamiineilla ja ravintoarvot ovat varmasti paremmin kohdallaan kuin kaupanhyllyltä ostetun mehun.

Kirja:

Miracle Juices

60 juices for a healthy life

Charmaine Yabsley & Amanda Cross

Bounty Books


Supermehut
24.50 31.00

Lisää terveellistä mehuinspiraatiota?

Verkkokauppani puolelta löydät ihanan Supermehut -kirjan joka pursuaa Erin Quornin ja Briana Stocktonin herkullisia ja ravitsevia supermehureseptejä! Nappaa kirja talteen vielä kun varastoa riittää :)

Pannukakku

Pannukakku

Barcelona, Bubo & Macarons

Barcelona, Bubo & Macarons

0