Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Mansikkainen vihersmoothie

Mansikkainen vihersmoothie

Tämän smoothien ohje löytyi osoitteesta vihersmoothie.com. Smoothien nimi on ehkä hieman virheellisesti "viher-" koska sillä hetkellä kun sekoitamme punaisia mansikoita vihreän salaatin joukkoon mixerissä, tulee seoksesta ruskeaa :) Pohja tässä smoothiessa on kuitenkin vihreä ja siitä varmaan siis myös nimikin juontaa.

Käytin itse jotain muita salaatinlehtiä kun en kaupasta löytänyt Romaine-salaattia, toimi ihan hyvin. Valitsin mahdollisimman vihreää lajiketta jotta annokseen tulisi reippaasti lehtivihreää. Banaani oli reilunkaupan bansku ja omena vihreä raikas luomuomppu. Toisin sanoen, ohjetta on helppo varioida. Luulen, että tästä tulisi hyvää myös jos mansikat vaihtaisi mustikoihin esimerkiksi.


Mansikkainen vihersmoothie

1 litra


Ainekset

  • 2 kimppua Romaine-salaattia

  • 1 dl raikasta, kylmää vettä

  • n. 300 g mansikoita

  • 1 (luomu) banaani

  • 1 (luomu) omena

Valmistus

Sekoita vesi ja salaatti mixerissä tasaiseksi massaksi. Sekoita sitten joukkoon peratut mansikat, kuorittu banaani sekä paloiteltu omena. Itse en kuorinut omppua mutta pesin sen vihannes/hedelmäpesuaineella ja pilkoin sitten. Perus (=ei luomu) omenat kuorin aina.

Valmis smoothie on hurjan väristä, kuten mainittu, mutta todella hyvää ja raikasta! Voin suositella. Tästä saa raikkaan aamupalan tai herkullisen välipalan. Tuosta ohjeesta tuli minulla aika tarkkaan litran verran smoothieta. Ylimääräisen juoman voi kaataa valmiiksi pariin korkeaan lasiin ja vetää elmukelmun tiiviisti päälle niin juomat odottavat valmiina jääkaapissa sopivaa hetkeä.

Mansikoita ja mascarponevaahtoa

Mansikoita ja mascarponevaahtoa

Matalan GI:n aamupala #2

Matalan GI:n aamupala #2

0