Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Lime & Laventeli "pönttöpommit"

Lime & Laventeli "pönttöpommit"

Pönttöpommi? En onnistunut keksimään parempaa sanaa tälle pallerolle. Pönttöpommi on siis pönttöön nakattava, noin jääpalan kokoinen juttu, joka veteen osuessaan alkaa sihistä ja suhista ja auttaa sekä pöntön puhdistuksessa, että ilman raikastuksessa vessassa ja kylpyhuoneessa.

Nämä lime & laventeli pönttöpommit tuoksuvat aivan ihanilta! Pusersin pallot erityisillä pallopihdeillä, mutta yhtä hyvin voit käyttää jääpalamuotteja. Silikonisista jääpalamuoteista saat pallerot helpoimmin irti. Nesteen sumuttamiseen sopii erinomaisesti esim. pieni matkapakkaussuihkepullo. Mitä hienompijakoinen sumu, sen parempi lopputulos.

Eteeriset öljyt

Limellä on aivan tunnuksenomainen tuoksu ja maku. Se on paitsi herkullinen ruoanlaitossa, soveltuu eteerisenä öljynä myös hyvin kodin pintojen sekä ilman puhdistukseen. Pidän siitä näissä pönttöpommeissa erityisesti sen raikkaan tuoksun vuoksi.

Laventelia on perinteisesti säilötty pienissä kangaspussukoissa mm. liinavaatekomeroissa liinavaatteiden tuoksua raikastamassa, sekä pitämässä pienet ötökät poissa. Laventelia käytetään myös mieluusti ilman raikastukseen. Tuoksuna laventeli sopii mielestäni erinomaisesti limen tuoksun kanssa yhteen, minkä vuosi valitsin nämä kaksi eteeristä öljyä pönttöpommeihin.

Käytän eteerisiä öljyjä monipuolisesti ja yksi osa-alueista, joilla öljyistä on ollut paljon iloa ja hyötyä on kodin siivoaminen ja puhdistaminen ilman myrkyllisiä kemikaaleja. Jos olet kiinnostunut kuulemaan eteerisistä öljyistä ja niiden käytöstä enemmän - otathan minuun yhteyttä. Yhteystietoni löydät sivun alalaidasta. Voit myös tutustua sivuun jonka keräsin doTerran puhtaista eteerisistä öljyistä kiinnostuneille: Mistä voin tilata doTerran eteerisiä öljyjä? Olen itse päätynyt tähän valmistajaan sen puhtaus- ja laatukriteerien vuoksi. Laadulla ja puhtaudella on valtavasti väliä, sillä eteerinen öljy on todella potenttia, tiivistettyä tavaraa!

Voit myös seurata eteerisiin öljyihin keskittynyttä Facebook-ryhmääni Eteeriset öljyt hyvinvoinnin tukena :)

IMG_9469.jpg
IMG_9471.jpg

Lime & laventeli pönttöpommit


Ainekset

 • 3,5 dl ruokasoodaa

 • 1,5 dl sitruunahappoa (apteekista)

 • 2 limettiä, kuori ja mehu

 • 25 tippaa laventeli eteeristä öljyä

 • 15 tippaa lime/sitruuna eteeristä öljyä

Tarvikkeet

 • Pallopihdit tai jääpalamuotti

 • Suihkepullo veden lisäämiseen

 • Iso kulho

 • desi-mitta

 • raastin

 • Ilmatiivis purkki valmiille pönttöpommeille

Valmistus

 1. Sekoita ruokasooda ja sitruunahappo kulhossa. Raasta limettien kuoret hienoksi ja lisää raastettu kuori ruokasooda-sitruunahapposeokseen.

 2. Purista limettien mehu. Mittaa 2 tl limemehusta pieneen spray-pulloon ja lisää sekaan laventeliöljy. Sekoittele soodaseosta ja sumuta lime-laventeliseosta soodaseokseen koko ajan sekoitellen. Sumuta seosta kosteammaksi varovasti, kunnes se alkaa paakkuuntua ja lopulta säilyttää muotonsa kun puristat sen tiiviisti palloksi kädessäsi. Jos 2 tl nestettä ei aivan riitä, voit lisätä limettimehua tai vettä hiljalleen sumuttamalla, kunnes seos alkaa paakkuuntua sopivasti.

 3. Painele seos jääpalamuotteihin ja anna kuivua. Irrota pallerot seuraavana päivänä varovasti muotista ja säilytä esim. lasipurkissa.

 4. Kun pönttö kaipaa putsausta tai raikastusta, pudota yksi pallo pönttöön ja anna sen kuplia ja sihistä loppuun. Sen jälkeen voit pyyhkäistä pöntön harjalla ja puhdasta tulee. Pönttöpommit ovat erinomaisia vaihtoehtoja kemiallisille ilmanraikastimille. Pönttöpommi levittää kupliessaan raikkaan tuoksun vessaan tai kylpyhuoneeseen.

IMG_9474-768x1024.jpg
Mitä vegaanille yskään?

Mitä vegaanille yskään?

Aidosti kaunis - Uudistava ja kiinteyttävä kasvoeliksiiri

Aidosti kaunis - Uudistava ja kiinteyttävä kasvoeliksiiri

0