Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Aidosti kaunis - Uudistava ja kiinteyttävä kasvoeliksiiri

Aidosti kaunis - Uudistava ja kiinteyttävä kasvoeliksiiri

aidosti-kaunis

aidosti-kaunis

Ostin Katja Kokon kirjan Aidosti kaunis (Cozy Publishing) noin vuosi sitten ja olen aika ajoin valmistanut ihonhoitotuotteita itselleni kirjan ohjeita soveltaen. Kirjan alusta löytyy hyvä tietopaketti ihonhoidosta ja vinkkejä eri ihotyyppien hoitoon luontaisesti. Kirjan toinen puolikas sisältää lempeän tehokkaiden ihonhoitotuotteiden ohjeita joita voit valmistaa itse kotona. Mielestäni Aidosti kaunis kuuluisi jokaisen naisen kirjahyllyyn. Ymmärrys ihon luonnollisesta hoidosta ja siitä, miksi omalle iholle ei kannata levittää mitä tahansa myrkkyjä, luulisi olevan aivan selvää. Kuitenkin mainonta aiheuttaa sekaannusta ja hälyttävän iso osa kuluttajista päätyy ostamaan hyllyt täyteen kosmetiikkaa jonka ainesosien nimiä ei osaa edes lausua.

Yksi Aidosti kaunis -kirjan suursuosikeistani kirjan ohjeista on Uudistava ja kiinteyttävä ihonhoitoeliksiiri, joka tuoksuu paratiisipuutarhalta! Eliksiirin hankalammin löydettäviin tuotteisiin voin suoralta kädeltä mainita Blue Tansy -öljyn sekä erityisen vaniljaöljyn jonka Kokko mainitsee. Olen ostanut ison osan kotikosmetiikassa käyttämistäni raaka-aineista Aroma Zonelta, Organic Makersilta sekä DoTerralta. Tämä ohje on hieman muokattu alkuperäisestä ja olen rakastunut eliksiiriin!

Eteeriset öljyt

Olen käyttänyt eteerisiä öljyjä aktiivisesti nyt pari vuotta ja oppinut niiden suhteen hyvin tarkaksi. Ostan 99% eteerisistä öljyistäni DoTerralta ja ainoastaan ne, joita ei DoTerran valikoimasta, tarkan syynin jälkeen muista lähteistä. Hyvänä esimerkkinä BlueTansy, jota ei DoTerran valikoimista löydy. BlueTansyn voi korvata Rooman kamomillalla, mutta tuo BlueTansy on tuoksultaan ja väriltään kyllä aivan omaa luokkaansa ja sitä löytyy myös yhdestä supersuosikkituotteestani, May Lindstromin Blue Cocoonista, josta ymmästääkseni myös tämä Kokon eliksiirin ohje on saanut inspiraationsa.

Kosmetiikkaa valmistaessa on tärkeää muistaa pari asiaa:

 1. Eteeriset öljyt lisätään aina jäähtyneeseen seokseen. Jos esim. joudut sulattamaan kiinteitä aineksia nestemäiseksi, anna seoksen aina jäähtyä ennen eteeristen öljyjen lisäämistä.

 2. Osa eteerisistä öljyistä ovat fotosensitiivisiä ja aurinkoa sekä UV-säteitä tulisi välttää 12-24h näiden eteeristen öljyjen iholle levittämisen jälkeen. Tässä ao. ohjeessa ei ole fotosensitiivisiä öljyjä.

 3. Eteeristen öljyjen kanssa määrällä on merkitystä. Yleisenä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että vähemmän on parempi. Laadukkaat, puhtaat eteeriset öljyt ovat niin tiivistettyjä, että vähän tekee hyvää, liian paljon voi olla haitallista. Siksi niitä kannattaa annostella maltillisesti!

 4. Jos et kiinnitä huomiota eteerisen öljyn laatuun ja puhtauteen, saat myös aimoannoksen myrkkyjä hyvin tiivistetyssä muodossa. Huolehdi siis käyttämiesi eteeristen öljyjen laadusta ja puhtaudesta!

Jos olet kiinnostunut oppimaan lisää laadukkaista eteerisistä öljyistä, ota minuun yhteyttä, kerron öljyistä mielelläni lisää ja voin halutessa myös järjestää verkkokurssin niiden hyödyistä ja käytöstä. Yhteystietoni löydät sivun alalaidasta :) Voit myös lukea lisää keräämästäni infopaketista sivulla Mistä voin tilata doTerran eteerisiä öljyjä?

IMG_9460-1024x768.jpg

Uudistava ja kiinteyttävä kasvoeliksiiri

kaikille ihotyypeille

Määrä: 30 ml


Öljyseos

 • 10 ml arganöljyä

 • 10 ml manteliöljyä

 • 5 ml aprikoosinkiviöljyä

 • 5 ml vaniljaöljyä (hiilidioksiidiuutamalla valmistettua vanilja CO-uutetta, Organic Makersilta)

 • 1,5 ml E-vitamiiniöljyä

Eteeriset öljyt

(DoTerralta kaikki paitsi Blue Tansy)

 • 3 tippaa Blue Tansy (voi korvata esim DoTerran rooman kamomillalla)

 • 2 tippaa jasmiiniabsoluuttia

 • 3 tippaa laventeliöljyä

 • 2 tippaa frankinsensiöljyä

 • 1 tippa mirhaöljyä

 • 1 tippa geraniumöljyä

Valmistus

 1. Sekoita öljyt desinfioidussa mittakupissa ja lisää joukkoon eteeriset öljyt. Sekoita hyvin ja kaada seos huolella desinfioituun puhtaaseen 30 ml lasipulloon. Pipettikorkilla varustettu pullo on paras, sillä tarvitset öljyä kerrallaan vain vähän.

 2. Säilytä eliksiiri huoneenlämmössä, max 6kk.

 3. Levitä eliksiiriä aamuin illoin kasvoveden jälkeen.

IMG_9461-1024x768.jpg

Lime & Laventeli "pönttöpommit"

Lime & Laventeli "pönttöpommit"

Täytetyt kyssäkaalit

Täytetyt kyssäkaalit

0