Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Kylmäsavustettua kuhaa alkupalaksi

Kylmäsavustettua kuhaa alkupalaksi

Eilen vietettiin Uutta Vuotta vähän epätavallisissa merkeissä. Kylässä ollut 7-vuotias veljenpoika pelasi shakkia sillä aikaa kun minä veljeni kanssa väsäsin ruokaa. Kalle puolestaan oli veljensä kanssa kilpaa hiihtämässä Malmin lentokenttää ympäri. Ei nyt ihan perus uuden vuoden juhlintaa, mutta tosi kiva ilta. Siihen mennessä kun veljekset ehtivät laduilta meille asti, oli ruoka jo kutakuinkin valmista :)Teimme alkupalaksi pieniä leipäsiä kylmäsavustetusta kuhasta, jonka Kalle oli kiikuttanut kotiin alkuviikosta Eat & Joy'sta. Oli muuten ihan järjettömän hyvää kalaa ihan sellaisenaankin! Meidän oli tarkoitus tehdä alkuruokapalasista pyöreitä, mutta koska leivänsiivut olivat niin kapeita, teimme suorakaiteen muotoisia. Eipä tuo makua haitannut.

Kylmäsavustettua kuhaa alkupalaksi

viidelle (noin)

Ainekset

 • 5 palaa saaristolaislimppua / Realia / tummaa vähän makeaa ruisleipää

 • 1 kylmäsavustettu kuhafilé

 • 0,5 nippua tilliä

 • n. 1 dl luomukermaa

 • 0,5 prk smetanaa

 • suolaa, mustapippuria

 • 1 punasipuli

Valmistus

 1. Leikkaa kuhafile ohuiksi siivuiksi ja sitten pieniksi paloiksi. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon kala. Silppua tilli, säästä muutama oksa koristeluun. Sekoita myös tilli kala-kermaseokseen. Sekoita joukkoon smetana. Mausta varovasti suolalla ja mustapippurilla.

 2. Kala on itsessään aika suolaisen makuista ja pippurilla ei kannata peittää sen makua joten hirveästi ei mausteita tarvita.

 3. Hienonna punasipuli pieniksi paloiksi.

 4. Leikkaa leivänsiivut sopiviksi paloiksi, nostele päälle kalaseosta. Koristele puansipulilla ja tillinoksalla.

Postres

Postres

Blogin osoite ja vähän historiaa

Blogin osoite ja vähän historiaa

0