Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Johans, Porvoo

Johans, Porvoo

Porvoosta löytää kesäravintolan nimeltä Johans. Johans on vanhan kaupungoin ytimessä, joen rannalla. Suosituimpia istumapaikkoja oli näillä helteillä ulkopaikat rakennusten väliin rakennetulla terassilla. Yritimme ensimmäisenä iltana Porvoossa päästä syömään Johansiin ja toisesta sisätilasta olisikin löytynyt paikkoja, mutta helle oli kova ja tuossa huoneessa niiiin lämmin, että päätimme suunnata Timbaaliin.

Seuraavana päivänä suuntasimme sitten Johansiin lounaalle ja tälläkään kertaa ei terassilta löytynyt tilaa. Kannattaa siis varata paikka etukäteen jos haluaa jollekin tietylle (lue: terassille) alueelle syömään ja tiettynä kellonaikana. Tällä kertaa toisessa sisätilassa oli tilaa ja ihan oven vieressä joten ilmanvaihtokin tuntui toimivan paremmin. Päätimme siis istahtaa soffalle ja maistella lounasta joelle ikkunasta katsellen. Sisätilat olivat molemmissa rakennuksissa varsin viihtyisät ja tässä huoneessa johon päädyimme, oli Marimekon kangasta käytetty mustavalkoisen lopputuloksen aikaan saamiseksi. Minä tykkäsin.

Yksi sisätiloista

Yksi sisätiloista

Saimme leipäkorin ja juomat suht nopeasti, mutta pian huomasimme niiden todella tulevan tarpeeseen. Johans oli sen verran täynnä, että ruoan saaminen kesti melkoisen kauan.

Leipäkori

Leipäkori

Lopulta ruoat saapuivat pöytään (olivat kuulemma välillä olleet hukassa jossain..?). Olin tilannut Johansin burgerin jonka pihvi oli Bosgårdin Charolais Härästä. Oikein oli maukas burgeri ja annos oli hauskasti pilkottu osiin lautaselle. Käytännön kannalta tuo annostelu sen sijaan ei ollut ihan paras valinta. Lisukkeeksi sai valita viidestä eri vaihtoehdosta ja päädyin uusiin perunoihin tillivoilla. Ihan ok annos, mutta jäi ehkä kakkoseksi Sågenin burgerille joka oli mehukkaampi.

Burgeri à la Johans

Burgeri à la Johans

Kalle tilasi päivän kalan joka oli tällä kertaa nieriää korvasienikastikkeella. Lisukkeeksi kirnuvoissa kuullotettuja kauden kasviksia
. Oli kuulemma oikein hyvää.

Uudet perunat tillivoissa

Uudet perunat tillivoissa

Päivän kala ja vihannekset

Päivän kala ja vihannekset

Siinä vaiheessa kun ruoat tuotiin pöytään alkoi myös kaatosade. Loppujen lopuksi olimme oikein tyytyväisiä paikkavalintaamme sisätiloissa emmekä enää lainkaan kateellisia terassilla ruokaileville ihmisille, jotka pian pyrkivät sisään ovista ja ikkunoista. ;)

Sataa, sataa ropisee..

Sataa, sataa ropisee..

Välimerellinen LCHF-pizza

Välimerellinen LCHF-pizza

Lohta vuohenjuustolla ja parsakaalia kermassa

Lohta vuohenjuustolla ja parsakaalia kermassa

0