GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Iso Kyler-huivi mohair-silkkilangasta

Iso Kyler-huivi mohair-silkkilangasta

Ihanin huivi mitä olen tähän mennessä omistanut, on tämä itse kutomani Kyler-huivi. Löysin ohjeen Ravelrystä, enkä ollut 100-varma, että osaisin ikinä ommella sitä, mutta niin se vain onnistui!

Halusin kunnon kokoisen, pumpulinpehmeän huivin itselleni. Aiemmin olin ostanut By Pias Dreamy Mohair -huivin kirkkaan keltaisena, mutta sekin on puoliksi keinokuitua (50% mohair, 30% nylon, 20% akryyli), arvokkaasta hinnastaan (89€) huolimatta. Tämän itse kutomani tuli maksamaan 72€ (4 kerää valkoista ja 4 kerää persikan väristä, kudoin kahdella mohair-säikeellä). Merkittävää hintasäästöä ei siis syntynyt, mutta väri oli 100% juuri sellainen kuin halusin, huivi on täydellisen kokoinen ja mallinen ja lisäksi se on täysin luonnonkuitua (70% mohair, 30% silk).

Löysin Teetee Shopista Porvoosta aivan täydellisen persikan värisen Filcolana Tilia -langan, joka on aivan super ihana. Yhdistin huivia varten sävyt 341 Winter peach ja 101 R hvid eli persikan sävyisen ja luonnonvalkoisen. Näistä tuli yhdessä ihana, huurteinen persikka.

Valmis huivi on pumpulinpehmeä, iso (!) ja silti kevyt. Se hengittää ja lämmittää. Pitsikuvio yhdistettynä sileään neuleeseen tekee siitä jotenkin tosi kivan näköisen. Pelkkä pitsikuvio olisi tehnyt siitä joetnkin “mummoisen”. Sileän neuleen neulominen oli välillä aika puuduttavaa, etenkin nurja puoli, mutta kyllä se kannatti. Myös huivin kolmion mallinen muoto tekee siitä miellyttävän käyttää ja se on helppo kietaista kaulaan niin että se on aina hyvän näköinen.

Lyhyesti:

  • Malli: Kyler shawl

  • Lanka: Filcolana Tilia, kudottu 2 säikeellä, yhdistäen värit 341 Winter Peach + 101 R hvid

  • Menekki: 4 x persikka + 4 x valkoinen, yht 8 kerää

  • Puikot: 4 mm pyöröpuikot

  • Kustannus: 5€ malli + 72€ langat


Halloween hämähäkki-kuppikakut

Halloween hämähäkki-kuppikakut

Raikas syyssalaatti sharon-hedelmillä

Raikas syyssalaatti sharon-hedelmillä