Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Herkullinen mustaherukkasmoothiekulho

Herkullinen mustaherukkasmoothiekulho

Mustaherukkapensaat rehottavat jo upeina meidän pihassa, mutta ihan vielä ei saa tuoretta mustaherukkaa. Olen kuitenkin tyhjennellyt pakkasta viime kesän mustaherukoista ja yksi näistä oman pihan herkuista syntyneistä makunautinnoista on tämä mustaherukkasmoothiekulho johon lapsetkin ihastuivat (aina se kriittisin kohderyhmä!). Lusikoitavat smoothiet, eli smoothiekulhot ovat oiva aamu-/väli-/iltapala, varsinkin kesällä. Talvisin huomaan kaipaavani usein lämpimiä ruokia, mutta lämpiminä aikoina nämä helpot ja ravinteikkaat smoothiekulhot ovat aivan ykkönen ja pitävät perus smoothieta paremmin nälkääkin.

Teen smoothiekulhoista mielelläni aika täyteläisiä ja täyttäviä. Pelkkä marja-hedelmäsmoothie ei pidä nälkää pitkään, mutta kun sekaan lisätään hieman hyviä rasvoja, kuituja ja kasviproteiinia, on ateria valmis! Jos kookos ei ole sinun juttusi, korvaa kookosvesi (joka muuten sisältää hyvin elektrolyyttejä ja on ihan mahtava esim. urheilun jälkeen!) kurkkuvedellä tai vaikkapa mantelimaidolla. Kookosmannan puolestaan voi korvata esimerkiksi cashewvoilla tai jollain muulla pähkinävoilla.

Kookoksen rasvoista ja niiden terveellisyydestä on kirjoitettu paljon mediassa, puolesta ja vastaan. Itse käytän kookosta säännöllisesti eri muodoissa - kookosöljyä, kookosmannaa, kookoshiutaleita, you name it. Kookosmanna on sellaisenaan jo aivan mielettömän hyvä dippi esim. omenoille. Oman näkemykseni mukaan kasvisruokavalioista puuttuu usein tärkeitä rasvoja. Syödään liian kevyesti tietyllä tapaa. Keho on koneisto joka tarvitsee puhtaita rasvoja toimiakseen kunnolla. Tämä on oma näkemykseni. Ymmärrän, etteivät kaikki ole samaa mieltä ja siksipä onkin hyvä, että näitä ohjeita voi, ja on helppo varioida ihan oman mielen ja maun mukaan! :)

Ihania kesäpäiviä kaikille!

Mustaherukkasmoothiekulho

Mustaherukkasmoothiekulho

Mustaherukkasmoothiekulho

Annos: 4:lle

Valmistusaika: 1 min + valmistelut 5 min


Ainekset

  • 2 banaania

  • 300 ml kookosvettä

  • 1 pakasterasiallinen (n. 300 ml) pakastettuja mustaherukoita

  • 1 mitallinen Life Force -kasvisproteiinijauhetta

  • 4 rkl kookosmannaa

  • ½ tl kardemummaa

  • (agavesiirappia lisämakeutukseen)

Valmistus

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Jos käytössäsi on Vitamix, voit käyttää tampperia (muovisauvaa) ainesten työntämiseen teriä kohti koneen käydessä.

ACS_0070.jpg
Ultima, Helsinki

Ultima, Helsinki

Puolukka-suolakinuskikakku on juuri sopivan makea

Puolukka-suolakinuskikakku on juuri sopivan makea

0