Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Helpot kuivatut banaaniherkut

Helpot kuivatut banaaniherkut

Ostin pari vuotta sitten oman Excalibur-kuivurini. Ajatukseni siitä, miten ison kuivurin tarvitsemme saattoi olla hieman suuruudenhullu (hankin tietenkin isoimman, 10 hyllyisen!), mutta ostosta en ole katunut päivääkään. Päin vastoin! Tuntuu, että kaiken aikaa oppin käyttämään kuivuria monipuolisemmin. Alkuun kuivasimme yksinkertaisesti sieniä, omenaa, banaania. Hiljalleen repertuaari on kasvanut ja olemme kuivanneet marjoja ja jauhaneet niitä marjajauheiksi. Olen valmistanut jogurtteja, hedelmäremmejä, nostattanut taikinaa jne.

Nämä banaaniherkut ovat edelleen sieltä yksinkertaisimmasta päästä reseptejä ja kenties siksi juuri niin ihania. Jos olet joskus maistanut kaupan valmiita kuivattuja banaaneja, unohda kaikki mitä luulet tietäväsi kuivatun banaanin mausta. Kaupan kuivatut banaanit ovat mielestäni aika kamala maku- ja tekstuurikokemus. Jauhoista, hieman omituisen makuista kuivaa kököä. Itsekuivatut banaanit sen sijaan ovat aavistuksen pehmeitä, jopa hieman toffeisia maultaan.

Kuivatut banaaniherkut

Kuivatut banaaniherkut

Tämä resepti on "juhlaversio" tavallisista kuivatuista banaanilastuista. Käytin kahta omaa suosikkimausteseostani, mutta suosittelen olemaan luova. Esimerkiksi vaniljajauhe, inkivääri, kaneli, kardemumma ja monet muut yksinkertaiset mausteet sopivat mainiosti banaanin makupareiksi ja ne ovat myös sokerittomia. Näissä Herbarian mausteseoksissa on molemmissa hieman (tarpeetonta) sokeria mukana.

Kuivattavien banaanien on hyvä olla kypsiä. Ei siis liian raakoja, eikä toisaalta aivan pilkullisiakaan. Sellaisia optimaalisessa syömiskypsyydessä olevia :)

 

Kuivatut banaaniherkut


Ainekset

  • Kypsiä banaaneja

  • Punertava pinta: Lilla Lena mausteseosta (Herbaria. sis. raakaruokosokeria, hibiskusta, sitruunagranulaattia, mustikkahiutaleita, vadelmagranulaattia, kanelia, vaniljaa)

  • Kellertävä pinta: Söta Geishan (Herbaria. sis. raakaruokosokeria, ananashiutaleita, passionhedelmähiutaleita, banaanihiutaleita, mangohiutaleita, sitruunamyrttiä, matchaa, inkivääriä, vaniljaa)

Valmistus

  1. Leikkaa banaanit n. 0,5 cm paksuisiksi siivuiksi kuivurin pellille, niin monta banaania kuin mahtuu tai maistuu.

  2. Ripottele banaanien leikkuupinnalle ohuelti mausteseosta.

  3. Kuivata 42°:ssa, kunnes banaanit ovat kuivia ja vielä hieman taipuisia. Säilytä suljetussa lasipurkissa. kuivatusaika riippuu ilmankosteudesta ym. joten tarkkaa yleispätevää aikaa on vaikea antaa. Aloita esim. 4 tunnista.

DSC07084.jpg
Puolukka-suolakinuskikakku on juuri sopivan makea

Puolukka-suolakinuskikakku on juuri sopivan makea

Herkullinen ananas-tyrnismoothie - kuin lasillinen aurinkoa!

Herkullinen ananas-tyrnismoothie - kuin lasillinen aurinkoa!

0