Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Espressoa macchinasta

Espressoa macchinasta

Sain hiljattain Pauligin Cupsolo -laitteen lahjoituksena, sekä lajitelman erilaisia koneeseen sopivia kahvipateja. Meidän perheessä on totuttu kahviin panostamaan ja tuommekin usein esim. matkatuliaisina itsellemme pienpaahtimoiden kahveja. Kotona on monta vuotta valmistettu erikoiskahvit Ranciliolla, kunnon kahvakoneella.

Kotiäidin arki on kuitenkin ainakin tässä taloudessa sen verran nopeatempoista, että espresson tai kahvin valmistaminen kahvalaitteella tuntuu liian hitaalta. Ainakin jos meidän yksivuotiaalta kysytään. Näin ollen otin Cupsolon mielelläni kokeiluun, joskin hieman epäilevin mielin. Kahviautomaatit eivät koskaan ole tehneet minuun erityistä vaikutusta.

Testasin heti ensimmäisenä espresson. Kateellisena katselin valmiin espresson päällä komeilevaa paksua cremaa.. Omat espressot saavat vastaavan kun olen malttanut lämmitellä vanhaa kunnon Ranciliota pitemmän aikaa, jauhanut kahvin hetkeä ennen kahvin valuttamista ja kuunkin täytyy varmaan olla oikeassa asennossa. Tuli siis komea espresso ja maistuikin vielä hyvältä mokoma.

Tässä vertailun vuoksi tanskalaisen Coffee Collectiven kahvista valmistettu "kahvaespresso" :)

Laite oli helppo ja nopea ottaa käyttöön. Käyttöohjeet oppii hitaampikin muutamassa minuutissa. Koneessa on litran kokoinen vesisäiliö takana joten ahkerassa käytössä sitä saa kyllä täyttää suht tiheään. Toisaalta paras kahvi tulee aina raikkaasta vedestä joten on ehkä hyväkin, ettei koneeseen voi jättää vettä lojumaan pitkiksi ajoiksi vahingossakaan.

Laite on nätin näköinen ja uppoaa hyvin ainakin meidän sisustukseen. Sain ilokseni valita värin ja näinpä meidän keittiössä nököttää nyt siis kokomusta kaunotar jota on käytetty ahkerasti päivittäin. Toistaiseksi ainakin varsin positiiviset kokemukset.


Laite saatiin siis lahjoituksena Pauligilta. Mitään ohjeistusta tai bloggauspyyntöä ei mukana kuitenkaan tullut. Kirjoitan siis omasta aloitteestani ja mielipiteet ovat puhtaasti omiani.

Lohiwokki

Lohiwokki

Pulla

Pulla

0