Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Ensimmäinen raakasuklaakokeilu

Ensimmäinen raakasuklaakokeilu

Päätin tänään sitten kokeilla raakasuklaan valmistusta itse. Viimeksihän Kalle teki ihan superhyvää raakasuklaata, mutta ohje jäi kyllä herran omaan päähän. Tänään Kallen lähtiessä uimaan, pistin itse pienen suklaatehtaan pystyyn. Aika hauskaa touhua, tähän voisi helposti jäädä koukkuun!

Suklaa #1

Ainekset

 • 150 g kaakaovoita

 • 2 rkl ruusunmarjajauhetta

 • 1 rkl lucumajauhetta

 • 2 rkl macajauhetta

 • 5 rkl raakakaakaojauhetta

 • 3 rkl murskattua cashew-pähkinää

 • 2 rkl goji-marjoja

 • 2 rkl luomuhunajaa

 • ripaus suolaa, vaniljajauhetta ja cayennepippuria

Valmistus

 1. Murskaa ensin kaakaovoi pieniksi paloiksi. Kaada murskattu kaakaovoi sitten vesihauteeseen ja anna sulaa. Varo ettei vettä roisku pisaraakaan voihin, sillä vesi saa seoksen menemään sekunneissa sellaiseksi möykyksi, että saat aloittaa koko homman alusta. Tämä pätee koko prosessin ajan. Metalliastiat ovat hyviä vesihauteen tekemiseen, sillä astia lämpenee hyvin kauttaaltaan ja voi sulaa nopeammin.

 2. Kun voi on sulanut, kaada joukkoon ruusunmarjajauhe ja sekoita hyvin. Nostele sitten seosta ohuelti suklaamuottien pohjalle ja nosta pakkaseen jähmettymään.

 3. Nosta astia vesihauteesta. Sekoita siten kaakaovoihin loput kuivat aineet ja sekoita hyvin. Seos on nyt melko lämmintä, ja hyvän suklaatekstuurin saamiseksi se olisi hyvä temperoida. Koska en (vielä) omista temperointialustaa, eli marmorilevyä, kokeilin temperointia ihan siinä samassa kupissa. Lämpötila oli päälle kolmenkymmenen joten aloin sekoittelemaan seosta niin että se jäähtyisi vähän nopeammin. Suklaaseos temperoidaan 27°C:een jonka jälkeen se nostetaan takaisin vesihauteeseen ja lämmitetään uudestaan 32°C:een.

 4. Samalla voit maustaa suklaata lisäämällä hunajan sekä mausteet (suola, vaniljajauhe ja cayennepippuri). En käyttänyt paljoa cayennea, vain niin että se hieman antaa makua, mutta ei ole tunnistettavissa. Vaniljajauhetta käytin noin maustemitallisen verran.

 5. Nosta seuraavaksi (suklaan jäähtymistä odotellessa) suklaamuotti pakkasesta. Ensimmäisen ohuen kerroksen pitäisi olla jähmettynyt.

 6. Kun suklaaseos on temperoitu ja lämpötila on takaisin 32°C:ssa, voit nostella suklaan muotteihin esim. lusikkaa apuna käyttäen. Sen jälkeen muotti laitetaan pakkaseen ja annetaan jäähtyä 20-30 min. Suklaata voi säilyttää pakkasessa tai jääkaapissa muutamia viikkoja.

 7. Valmiista suklaapaloista tulee kivan näköisiä kun päällä on ohuelti vaaleampaa suklaata.

 8. Puraisu paljastaa suklaakonvehdin sisältä paljon pureskeltavaa :)

kaakaovoi

kaakaovoi

kaakaovoi_vesihauteessa

kaakaovoi_vesihauteessa

jauhe

jauhe

seos

seos

ainekset

ainekset

valkoinen suklaakerros

valkoinen suklaakerros

Raakasuklaakonvehti © Hanna Stolt | Gurmee.net

Raakasuklaakonvehti © Hanna Stolt | Gurmee.net

konvehti puraisu

konvehti puraisu

Kookos-porkkanakeittoa ja piparjuurilohta

Kookos-porkkanakeittoa ja piparjuurilohta

Lohta ja höyrytettyjä vihanneksia

Lohta ja höyrytettyjä vihanneksia

0