Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

DIY lime-sitruunaruoho käsivoide

DIY lime-sitruunaruoho käsivoide

Osallistuin viime sunnuntaina Bosgårdissa järjestettyyn luonnonkosmetiikkakurssiin jossa opimme raaka-aineista tiiviin peruspaketin verran ja pääsimme myös hyödyntämään oppeja käytännössä. Jakaannuimme kurssilla ryhmiin ja saimme suunnitella oman voiteen sekä valmistaa sen. Oma ryhmäni oli alunperin ajateltu valmistavan huulivoidetta, mutta totesimmekin kaikki olevamme käsivoiteiden suurkuluttajia joten vaihdoimme tehtävänantoa lennossa ja valmistimme ihanan, raikkaan sitruksisen käsivoiteen joka toimii!

Olen kokeillut lähestulkoon jokaisen käsivoiteen markkinoilla, mutta juuri mikään voide ei tunnu tehoavan rutikuiviin käsiini. Me valitsimme tähän sitruksiseen käsivoiteeseen nopeasti imeytyvää viinirypäleensiemenöljyä joka on hajuton ja erinomainen öljypohja omalle luonnonkosmetiikalle. Viinirypäleensiemenöljy kannattaa ostaa aina luomuna, sillä viinirypäleet ovat muutoin melko myrkytetty kasvi.

Lisäksi voiteeseen käytettiin avokadoöljyä joka paitsi antoi sille ihanan haalean vihreän sävyn kiitos klorofyllipitoisuutensa, vahvisti voiteen ravinteikkuutta mm. D- ja E-vitamiinin voimin. Avokadoöljy sopii hyvin ikääntyvälle sekä ongelma- ja sekaiholle.Voiteessa käytetty mehiläisvaha auttaa tekemään voiteesta salvamaisen ja ikään kuin luomaan kalvon ihon pintaan niin että hoitavat öljyt saavat vaikuttaa mahdollisimman pitkään. Käytin sanaa ”kalvo” melkoisella varauksella, sillä inhoan monien synteettisten käsivoiteiden muodostamaa kalvoa iholla joka saa kädet nopeasti tuntumaan tahmaisilta ja peseytyy sitten pois käsiä pestessä. Tästä meidän voiteestamme ei siis muodostu tällaista kalvoa iholle :)

Tämä käsivoide on hajustettu sitruksisilla eteerisillä öljyillä jotka antavat sille ihanan raikkaan tuoksun, mutta on hyvä tietää, että sitrusöljyt ovat fototoksisia eli voivat auringonvaloon yhdistettynä aiheuttaa pigmentoitumista. Kesällä voi siis olla hyvä jättää tuoksut kokonaan pois tai vaihtaa ne joihinkin ei-fototoksisiin, kuten esim. laventeliin :)

Odotat jo varmaan ohjetta? Tässä se tulee. Käsivoide joka pelastaa kuivimmatkin kädet ja on ihanan helppo valmistaa ihan itse! Löydät kaikki nämä ainekset ainakin Ruohonjuuresta, mutta esim. avokadoöljyä voi löytää ihan omasta marketistakin. Suosittelen käyttämään luomua.

avokadokasvovoide.jpg

DIY Lime-Sitruunaruoho Käsivoide

90 ml valmista voidetta


Ainekset

 • 20 g mehiläisvahaa

 • 35 ml viinirypäleenkiviöljyä

 • 35 ml avokadoöljyä

 • 14 tippaa lime eteeristä öljyä

 • 6 tippaa sitruunaruoho eteeristä öljyä

Valmistus

 1. Paloittele mehiläisvaha kuumennusta kestävään metalliastiaan.

 2. Kaada sekaan viinirypäleenkivi- sekä avokadoöljy.

 3. Lämmitä seosta vesihauteessa. Sekoita rauhallisesti niin, ettei seokseen synny ilmakuplia. Tämä on kauneusmeditaatiosi tänään :)

 4. Kun kaikki ainekset ovat sulaneet, voit lisätä sekaan eteeriset öljyt. Kaada seos pakastepussiin ja sulje pussi solmulla.

 5. Puristele seosta pussin läpi. Seos alkaa nopeasti hyytyä ja kun se alkaa olla kauttaaltaan paksumpaa, voit leikata pussin kulman ja pursottaa seoksen desinfioituihin lasipurkkeihin.

 6. Koska salvassa ei ole käytetty lainkaan vettä , se säilyy hyvin jopa kuukausia.

Pasta Bolognese Gurmeen tapaan

Pasta Bolognese Gurmeen tapaan

Helpot ja marjaisat ruisherkut

Helpot ja marjaisat ruisherkut

0