Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Detox-juomat

Detox-juomat

Kaupallinen yhteistyö Novellen kanssa.

Hyvää joulun jälkeistä aikaa! Vannomme varmasti kaikki ennen joulun ruokahetkiä, että tänä vuonna emme syö itseämme ähkyyn – silti monessa taloudessa löysätään vöitä ja nukutaan kehnosti tuhtien jouluruokien jäljiltä.

Seuraavaksi jaan teille pari lempiohjettani detox-juomista, joita voi nauttia joulun jälkeisen olon helpottamiseksi tai ylipäätään oman hyvinvoinnin boostaamiseksi uuden vuoden kynnyksellä.

Detox mielletään usein mehudieetiksi, mutta se voi olla paljon muutakin. Kyse on pohjimmiltaan elimistön puhdistautumisesta myrkyistä, tai elimistöä puhdistavien elintoimintojen tukemisesta. Itse en ole erityisen suuri paastojen tai mehudieettien ystävä vaan pidän enemmän hellistä vaihtoehdoista. Detox ei myöskään tarvitse olla kuuri, vaan voimme jokainen auttaa kehoamme puhdistumaan päivittäin.

Monen hyvinvointivalmennusasiakkaani lempivinkki päivittäiseen detoxiin on ollut sitruunavesi. Olen kehittänyt tästä suosikkijuomasta astetta potentimman version detoxia varten ja lisäksi terästin juomaa yhdellä lempimauistani: inkiväärillä. Inkivääri auttaa madaltamaan elimistön tulehdusta, joka on monien tautien ja kehon ongelmien taustalla. Se myös maistuu raikkaalta ja vaikka juoma onkin viileä, inkiväärillä on lämmittävä teho elimistössämme – tervetullut ominaisuus talvikuukausina. Sitruunasta saa hyvän annoksen antioksidantteja sekä reilusti C-vitamiinia. Jos juomaan vielä lisätään ripaus cayennepippuria, se tehostaa entistä paremmin aineenvaihduntaa sekä tukee painonhallintaa.

Puhdistava, aineenvaihduntaa edistävä sitruuna-inkiväärijuoma


Ainekset

 • 1 litra lähdevettä

 • n. 2 cm pala luomuinkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna

 • pieni ripaus cayennepippuria

 • 1 luomusitruunan mehu

Valmistus

Voit sekoittaa hienonnetun inkiväärin ja cayennepippurin lähdeveteen jo edellisenä iltana. Jätä juoma huoneenlämpöön yöksi ja sekoita siihen aamulla sitruunanmehu. Siivilöi ja aloita aamusi tehodrinkillä joka saa ihosi hehkumaan ja aineenvaihduntasi kehräämään. Voit juoda sitruuna-inkiväärijuomaa pitkin päivää, mutta säännöllisessä käytössä suosittelen juomaan veden pillillä, jotta juoma ei verottaisi hampaiden kiillettä.

Ruoansulatusta edistävä lämmin lime-minttu-inkiväärijuoma


Ainekset

 • 1 mukillinen (2-3 dl) kuumennettua lähdevettä

 • pieni kourallinen mintunlehtiä (tai n. 1 tl kuivattua minttua jos tuoretta ei ole saatavilla)

 • 0,5 – 1 luomulimetin mehu

 • 2 ohutta siivua luomuinkivääriä

 • (hunajaa)

Valmistus

 1. Laita mintunlehdet sekä inkiväärin siivut mukiin. Purista sekaan limetin mehu ja kaada päälle kuuma lähdevesi.

 2. Sekoita ja anna maustua kunnes juoma on omaan makuusi sopivaa. Voit siivilöidä juoman.

 3. Makeuta halutessasi pienellä määrällä hunajaa.

Tämä juoma on herkullista myös viileänä, joten voit tehdä kerralla isomman annoksen ja nauttia sitä päivän mittaan jääteen tapaan.

Minttu tukee ruoansulatusta ja voi rauhoittaa ärtynyttä suolistoa. Lisäksi se raikastaa hengitystä ja auttaa avaamaan hengitysteitä. Myös limetti tukee ruoansulatusta ja voi auttaa ummetukseen. Lisäksi se tukee painonhallintaa ja maistuu raikkaalta.


Raikkaan oranssi flunssankarkottaja


Ainekset

 • 1 luomuporkkana kuorittuna

 • 1 luomuomena, poista siemenkota

 • 1 appelsiini kuorittuna

 • pieni pala inkivääriä kuorittuna

Valmistus

Mehusta kaikki ainekset tai laita ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi.


Kiireisen helppo detox-juoma

Kiireessä ei aina ole aikaa valmistaa edes smoothieta. Voit loihtia nopean detox-juoman muutamassa sekunnissa vaikka keskellä työpäivää kaatamalla itsellesi reilun lasillisen Novellen karpalovettä ja lisäämällä sekaan kourallisen pakastekarpaloita ja pari siivua luomusitruunaa tai -limettiä.

Muistathan myös juoda riittävästi vettä pitkin päivää? Riittävä veden juominen pitää kehon nestetasapainon kunnossa ja lymfajärjestelmän toiminnassa - näin varmistat, että kehosi pystyy poistamaan myrkkyjä, eivätkä ne varastoidu rasvakudokseen.


Virkistävä karpalojuoma


Ainekset

 • 1,5 dl makeuttamatonta, valmiiksi laimennettua karpalomehua

 • 10 - 15 cm pätkä luomukurkkua

 • 1 vihreä omena

Valmistus

 1. Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi.

Hyvän olon minttusuklaa

Hyvän olon minttusuklaa

Mäti-wasabikolmiot

Mäti-wasabikolmiot

0