Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Clafoutis kirsikoista

Clafoutis kirsikoista

Me saimme ystäväpariskunnalta 10 litraa kirsikoita ja nyt niistä on sitten tehty vaikka mitä. Viimeinen satsi kirsikkaa upposi tähän clafoutikseen, joka on vähän kuin hedelmäinen pannukakku. Rommi antaa tälle clafoutikselle loistavan pikku säväyksen. Ohjeen löysin viimeisimmästä Elle mat & vin -lehdestä (juli-aug, nr 6 2012).

Suomessa kasvaa lähinnä hapankirsikkaa ja näin meidän clafoutis tuli tehtyä hapankirsikasta. Olen varma, että tästä tulisi parempi makeasta kirsikasta. Ihan ok tuo oli happamillakin, mutta jotenkin tuntuu että makeammat olisivat sopineet tähän vielä paljon paremmin. Lisäksi luulen, että tuota minun tekemää piirakkaa olisi pitänyt vielä paistaa pidempään vaikka ihan hyvää se tuollaisenakin oli. Vertailin vaan ohjeessa olleeseen kuvaan, eikä tämä näyttänyt siltä laisinkaan ;)

Kirsikka Clafoutis

4-6 hengelle


Ainekset

  • 2 kananmunaa

  • 4 dl kermaa

  • 1 dl sokeria

  • 3/4 dl vehnäjauhoja

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 1-1,5 cl rommia

  • n. 1 kg kirsikoita (n. 600 g kivettömiä)

Valmistus

  1. Sekoita ainekset ja anna taikinan levätä hetki. Lado kirsikat vuoan pohjalle tiiviisti. Kaada taikina kirsikoiden päälle, kunnes sitä on n. 1,5 cm kerros vuoassa.

  2. Paista 175°:ssa 30-45 min.

  3. Anna jäähtyä hieman ja tarjoile.

ps. Tein pienen huomion näitä kirsikkajuttuja valmistaessani. Kirsikat säilyvät poimittuna huomattavasti paremmin jos niihin jättää ne pienet oksantyngät kiinni. Sangossa olleet oksalliset kirsikat olivat kuin vastapoimittuja parin päivän ajan kun taas oksattomat alkoivat nopeasti vetistyä ja menettää kimmoisuuttaan. Jätä siis poimiessa oksat kiinni! :)


Vaniljainen kirsikkahillo

Vaniljainen kirsikkahillo

Helpot kirsikkaviinerit

Helpot kirsikkaviinerit

0