Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Chia-vanukas

Chia-vanukas

Tässäpä hauska uusi jälkkärimuoto johon olen Health Coach -opinnoissani törmännyt.

Chia-siemenet ovat superfoodia: chia-siemen sisältää n. 40 % arvokkaita kasviöljyjä, noin 20 % proteiinia, runsaasti kuitua, antioksidantteja, vitamiineja (A, B1, B2, B3) sekä mineraaleja, joista varsinkin kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä (lähde: CoCoVi). Jos kaipaat terveellistä, hyvää jälkiruokaa, tämä voisi olla vastaus. Vanukkaan koostumuksesta tulee vähän mieleen mannapuuro tai tapiokahelmet. Tämä on niin helppotekoista, että melkein hävettää. Chia-siemeniä voi käyttää pellavansiementen sijasta myös kuitulisänä, ne(kin) muodostavat "liman" ympärilleen joutuessaan nesteen kanssa kosketuksiin. Käytä chia-siemeniä vaikka puurojen sekaan, smoothiesiin tai leivonnaisiin.

Tämän alla olevan ohjeen löysin an edible mosaic -blogista. Sieltä löytyy myös upeat kuvat tummista chia-siemenistä tehdystä vanukkaasta.

Kaneli-vanilja chia-vanukas

2:lle 


Ainekset

  • 2 dl maitoa / mantelimaitoa

  • 3 rkl chia-siemeniä (tummia tai vaaleita)

  • steviaa oman maun mukaan (tai muuta makeutusta kuten vaahterasiirappia / hunajaa / agavesiirappia)

  • 1 tl vaniljajauhetta

  • 1/2 tl kanelia

  • 1 pikkuripaus merisuolaa

Valmistus

  1. Sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa. Laita kulho jääkaappiin ja anna hyytyä siellä kunnes koostumus on mielestäsi sopivan paksu, sekoita vanukasta välillä. Parissa tunnissa saa jo ihan hyvän vanukkaan, mutta itse pidin koostumuksesta eniten kun se oli saanut hyytyä yön yli.

  2. Voit käyttää chia-vanukkaan maustamiseen muitakin makuaineita, kuten appelsiininkukkauutetta / ruusu-uutetta / vaniljaa tai mitä nyt keksitkään. Chia-siemenet eivät sinänsä maistu miltään, joten maustamisvaihtoehdot ovat oikeastaan rajattomat. Mantelimaito sopi tähän jälkkäriin aivan loistavasti - voin suositella lämpimästi.

Kanttarellikeitto pekoniströsseleillä ja ruohosipulikreemillä

Kanttarellikeitto pekoniströsseleillä ja ruohosipulikreemillä

Juuressalaatti ja lohta rucolapestolla

Juuressalaatti ja lohta rucolapestolla

0