GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Banoffee

Banoffee

Banoffee on amerikkaa ja tarkoittaa banana-toffee eli siis banaani-toffeekakku näin suomeksi. Minun tätini oli tehnyt tällaista serkkutyttöni 11-vuotis synttäreille ja jestas mikä herkku se olikaan! Päätin tehdä kakusta oman versioni sen mukaan mitä muistin tätini luettelemista aineksista. Kakussa aikaavievin osuus on kondensoidun maidon keittäminen, mutta se on niin naurettavan helppoa ja lopputulos on niiiiiin hyvää, että ehdottomasti on vaivan arvoista!

Banoffee on helppotekoinen ja superherkullisen makuinen, joskin todella makea. Kakusta tulee mieleen lastenkestit, mutten tiedä haluaisinko oikeasti tarjota tätä kakkua ihan pienille lapsille, niin makeaa se oli :)

Banoffee


Ainekset

Pohja

  • 0,5 pkt (200 g) Digestive-keksejä

  • n. 100 g voita

Päälle

  • 1 prk kondensoitua maitoa

  • n. 3 dl kermaa

  • sokeria kerman makeuttamiseen

  • vaniljajauhetta

  • 2-3 banaania

Valmistus

  1. Laske isoon kattilaan vettä reilusti ja kiehauta vesi. Kun vesi kiehuu, laita koko kondensoitu maito -purkki avaamattomana kattilaan. Kyllä. Kuulostaa hullulta, mutta näin siitä keitetään toffeeta! Huolehdi, että tölkki on koko ajan veden alla ja lisää vettä tarvittaessa. Keitä tölkkiä vedessä 3h. Alkuvaiheessa etiketti irtoaa ja se kannattaa kalastaa veden seasta. Älä käytä keittämiseen parasta kattilaasi, etiketin liima saattaa jättää jälkensä kattilan reunaan. Meidän kattila voi ihan hyvin keittämisen jälkeenkin, mutta ehkei kannata riskeerata sitä parasta kattilaa kuitenkaan.

  2. Murskaa Digestive-keksit ja sulata voi. Sekoita keksinmurut voihin ja painele murutaikina irtopohjaisen vuoan pohjalle tiiviiksi pohjaksi. Laita pohja jääkaappiin siihen saakka kunnes kondensoidusta maidosta valmistettu toffee on valmista.

  3. Lusikoi valmis toffee Digestive-pohjan päälle.Vatkaa kerma ja mausta se sokerilla ja vaniljajauheella. Pursota kermavaahto toffeen päälle.Leikkaa banaanit siivuiksi ja ripottele niitä kermavaahdon pinnalle kakun päälle maun mukaan. Banaani "keventää" kakun makeutta joten sitä saa minusta olla aika runsaasti. Minun tätini käytti tähän muistaakseni kerman sijaan vaniljavaahtoa, mutta itse suosin ihan perinteistä kermaa vaniljalla maustettuna. Molemmilla lopputulos oli herkullinen :)

Valmis toffee © Hanna Stolt

Valmis toffee © Hanna Stolt

Zuppa di lenticchie eli linssikeitto

Zuppa di lenticchie eli linssikeitto

Gloria Blog Awards 2012

Gloria Blog Awards 2012