Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Viinikumit ja hedelmäremmit

Viinikumit ja hedelmäremmit

Ai miten niin karkki on pahasta? Karkkihyllyt notkuvat lisäaineilla ja sokerilla kyllästettyjä makeisia, jotka ovat haitallisia paitsi hampaillemme, myös terveydellemme. Omia terveellisiä herkkuja on kuitenkin helppo tehdä. Olen kehitellyt syksyn marjoista helpot viinikumireseptit. Nämä viinikumit ovat ihastuttavan värikkäitä ja maistuvat herkullisilta –hyvä vaihtoehto tavallisille karkeille lastenkutsuilla ja erinomainen apu aikuisille makeannälkään. Viinikumien sivutuotteena syntyvät kuitupitoiset marjaremmit ovat hauska vaihtoehto makeishyllyn sokerisille karkkiremmeille ja sopivat aikuisille myös pieneksi välipalaksi.

Pihlajassa on hurjasti C-vitamiinia. Aroniamarjasta puolestaan löytyy tutkimusten mukaan jopa viisinkertainen määrä antioksidantteja verrattuna perinteiseen terveysmarjaamme mustikkaan. Nämä viinikumit ja marjaremmit ovat siis erinomaisia vastustuskykyä vahvistavia herkkuja.

Myös gelatiinille, jota näiden viinikumien valmistukseen käytetään, on listattu useita terveysvaikutuksia. Gelatiini mm. vahvistaa hampaita, auttaa ruoansulatusta, voi auttaa kiinteyttämään ihoa ja tukee hiusten, ihon sekä kynsien hyvinvointia.

IMG_1900.JPG

Aroniaherkut


Aroniaviinikumit

Ainekset

 • 1 l tuoreita aroniamarjoja

 • vettä

 • 6 rkl luomu gelatiinijauhetta

 • 3 rkl koivusokeria tai hunajaa

Valmistus

 1. Perkaa ja huuhtele aroniamarjat ja huuhtele ne hyvin. Kaada marjat kasariin ja peitä ne juuri ja juuri vedellä. Keitä marjoja, kunnes seos on haihtunut puoleen. Siivilöi aroniamehu ja ota marjoista jäävä pulppi talteen, siitä voit tehdä myöhemmin niin sanottua marjaremmejä, joiden ohje jäljempänä.

 2. Kaada siivilöity aroniamehu puhtaaseen kasariin. Lisää joukkoon gelatiinijauhe rauhallisesti sekoitellen. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes gelatiini on täysin sulanut joukkoon. Nosta lämmöltä ja makeuta koivusokerilla tai hunajalla. Kaada valmis seos jääpalamuotteihin tai neliskanttiseen astiaan noin. 1 cm paksuiseksi levyksi, josta voit seoksen hyydyttyä leikata paloja veitsellä.

 3. Anna viinikumien hyytyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

Aroniamarjaremmit

Soseuta aroniamarjapulppi ja pari desiä mansikkasosetta (tai tuoreita mansikoita) sekä hieman riisisiirappia tehosekoittimessa ja levitä tasainen marjasose ohueksi kerrokseksi pellille. Laita uuniin matalimmalle lämpötilalle (kiertoilma toimii hyvin!) ja jätä uunin luukku raolleen. Marjalevy on valmis kun sen voi irrottaa yhtenä kappaleena pelliltä / leivinpaperista. Leikkaa remmeiksi ja kääri rullalle.

Pihlajanmarjaherkut


Pihlajaviinikumit

Ainekset

 • 1 l tuoreita pihlajanmarjoja

 • vettä

 • 7 rkl luomu gelatiinijauhetta

 • 5 rkl koivusokeria (tai oman maun mukaan)tai hunajaa

 • 1 vaniljatanko

 • 0,5 tl sitruunauutetta

 • (0,5 – 1 tl vaniljauutetta)

Valmistus

 1. Keitä marjoja kuten yllä. Ota myös pihlajanmarjoista jäävä pulppi talteen. Kaada pihlajamehu puhtaaseen kasariin.

 2. Sekoita joukkoon gelatiinijauhe rauhallisesti sekoitellen ja lisää sekaan vaniljatangon siemenet sekä tanko.

 3. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes gelatiini on täysin sulanut joukkoon. Nosta lämmöltä ja lisää sekaan sitruunaesanssi sekä ja koivusokeri. Maistele ja lisää tarvittaessa vaniljauutetta tai makeutusta.

 4. Kaada valmis seos jääpalamuotteihin tai neliskanttiseen astiaan noin. 1 cm paksuiseksi levyksi, josta voit seoksen hyydyttyä leikata paloja veitsellä.

 5. Anna viinikumien hyytyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

Pihlajaremmit

Soseuta pihlajanmarjapulppi sekä pari desiä kurpitsa- tai omenasosetta sekä noin. 4 rkl riisisiirappia, 0,5 tl sitruunaesanssia ja 0,5 -1 tl vaniljauutetta tehosekoittimessa. ja levitä pellille / leivinpaperille ohueksi levyksi. Laita uuniin matalimmalle lämpötilalle (kiertoilma toimii hyvin!) ja jätä uunin luukku raolleen. Marjalevy on valmis kun sen voi irrottaa yhtenä kappaleena pelliltä / leivinpaperista. Leikkaa remmeiksi ja kääri rullalle.

Palsternakka-linssisalaattia ja manteli-parmesan hunnutettu kuha

Palsternakka-linssisalaattia ja manteli-parmesan hunnutettu kuha

Suklaapusuja, koska Porvoo

Suklaapusuja, koska Porvoo

0