Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Aamu käyntiin

Aamu käyntiin

Maanantaiaamu lähti hyvin käyntiin vastapäätä avatun uuden lempipuotimme Sven's Bakeryn croissantilla (ah!) ja Pauligin Cupsololla keitetyllä Café au lait'lla.

Ensinnäkin. En ole paljon ehtinyt vielä tuota meidän uutta kahvinkeitintä täällä ylistääkään, mutta olemme olleet siihen ihan mielettömän tyytyväisiä. Erityisiä suosikkeja niin meidän, kuin vieraidemmekin keskuudessa ovat olleet Parisienne ja Mexico (luomu + reilu) -kahvit. Kone on ollut mahtava apu mm. tyttäremme synttäreillä. Aina sai tarjottua vieraille aivan tuoretta kahvia napin painalluksella ja kaikille löytyy jotain - myös teen juojille. Juon myös itse aika paljon lämmintä vettä ihan sellaisenaan ja siihen tuo Cupsolo on ihan täydellinen - kone lämpiää muutamassa sekunnissa ja sillä saa juuri sen yhden kupillisen lämmintä juomaa. Tuohan säästää energiaa kun ei tarvitse aina kannullista keittää eikä mitään mene hukkaan.

Tänä aamuna valmistin itselleni cafe au lait'n kahdella patilla: yksi Crema Latte ja yksi Parisienne (oli kadonnut Paulig Shopista! Laitoin kyselyä perään...). Kyllä maistui hyvälle tuon Svenin croissantin kera! Pieni pala Ranskaa omassa keittiössä :) Parisienne on hyvä, tummapaahtoinen kahvi joka maistuu todella hyvälle sellaisenaankin.

Sitten tästä ihanasta uudesta naapuristamme: Sven's Bakerystä. Tämä uusi leipomo avasi ovensa pari viikkoa sitten ja olemme ihastuneet siihen täysin. Kahvit siellä ei ole oikein mistään kotoisin, mutta kaikki leipomotuotteet aivan mahtavia! Erityisiä suosikkejamme ovat olleet ihan tavalliset croissantit, Complet-leipä (täysjyvä) sekä omenatorttu. Myös mantelimassatäytteiset croissantit ovat ihana makuelämys. Leipä leivotaan suoraan paikan päällä, seinän takana. Sitä ei siis kuskata paikan päälle jostain kilometrien takaa ja lämmitetä liikkeessä, vaan takahuoneessa leivät paistetaan kolmen ja puolen tonnin painoisessa kunnon uunissa.

Paikan perustanut leipuri Sven Seligson on saanut leivänteko-oppinsta Ranskasta ja leipomon seinällä koreileekin diplomileipurin diplomi. Sven's Bakeryssä ei lisäaineita käytetä ja jauhot tuodaan leivontaan suoraan Ranskasta. Nämä jauhot on kuulemma tarkka ja täydellinen sekoitus viljanjyvän eri osia ja ne on tarkkaan valittu eri leipiin juuri koostumuksensa vuoksi.

Jos siis haluat palan Ranskaa omaan aamuusi tai päivääsi, poikkea Svenin leipomoon Iso Roba 20-22:ssa ja nappaa vielä mukaan leipä kotiin viemisiksi. Tämä paikka on mahtava esimerkki siitä, mihin suuntaan Punavuoren ruokakulttuuri on matkalla. Ihanaa lähiruokaa! :)


Tiedoksi lukijoille: Olen saanut Cupsolo-keittimeni Pauligilta lahjana, mutta sen mukana ei tullut minkään laista ohjeistusta tai pyyntöä laitteesta tai sen kahveista kirjoittamiseen. Kirjoitan siis omasta innostuksestani, en palkkiota vastaan. Mielipiteet ovat luonnollisesti omiani :)

Pancetta-filotaikinapiiraat

Pancetta-filotaikinapiiraat

Rapucrostinit

Rapucrostinit

0