Ystävänpäivän vaahtopusut

Päivitin tämän vanhan tutun ohjeen uusilla herkkukuvilla! Tämä marenkiohje ei ole pettänyt vuosien mittaan kertaakaan. Joka kerta tuloksena on ihania, ilmavia ja kevyitä marenkeja jotka sopivat syötäväksi sellaisenaan, pavlovan pohjaksi, muruina jäätelön joukkoon.. mihin vaan! Suosittelen lämmöllä kokeilemaan :)


Alkuperäinen postaus 14.2.2012:

Tein aiemmin lakritsilla maustettua crema catalanaa josta jäi käyttämättä 4 kananmunanvalkuaista. Säästeliäänä tyttönä päätin käyttää nuo valkuaiset kun muistissa oli vielä sopivasti viime viikolla Punavuori Gourmet -blogista bongattu vaahtopusujen ohje. Tätä ohjetta mukaillen valmistin sitten meille pari pellillistä marenkipusuja, sopivasti ystävänpäiväksi. Olisi pitänyt varmaan vielä värjätä nuo vaaleanpunaisiksi. Tänään tarjoilen näiden kanssa vadelmia niin tulee sitten vähän sitä pinkkiä ystävänpäivän kunniaksi. Marengit onnistuivat tällä kertaa paremmin kuin koskaan!

Marengit

2 pellillistä

Ainekset

  • 4 kananmunanvalkuaista
  • 2,5 dl hienoa kidesokeria

Valmistus

Vatkaa valkuaisia mielellään yleiskoneella jotta jaksat vatkata niitä tarpeeksi kauan. Lisää hiljalleen sokeria joukkoon. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on paksua ja kiiltävän valkoista. Annostele pusut pellille ja paista 120°:ssa n. 1h 20 min – kunnes marengit ovat kuivia ja kevyitä.

Facebook Comments
Related Posts
Showing 4 comments
pingbacks / trackbacks

Vastaa

nori-lohi ja nuudelisalaattia

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje