Winter Spice -mausteseos

Rakastan omien mausteseosten tekemistä! Kun Vitamix viime vuoden loppu puolella lanseerasi Ascent-sarjaan uudet pienet sekoitusastiat, olin innoissani. Nyt mausteita on helppo tehdä pienempiäkin satseja kerralla. Samoin pesto on helppo valmistaa pienessä sekoitusastiassa.

Instagram-tiliäni seuraavat tietävätkin jo, että korjautin hiljattain vanhan kahvikoneeni Rancilio Silvian ja sen myötä kauralatten kulutus on tässä taloudessa noussut taas eksponentiaalisesti. En niin mielläni laita latten sekaan siirappeja, mutta mausteseokset sen sijaan maustavat lattejani useinkin. Yksi tämän talven parhaita löytöjä on ollut Vitamixin sivuilta bongattu Winter Spice -mausteseos joka kuin nenä päähän latten mausteeksi. Latten lisäksi Winter Spice sopii todella hyvin smoothien sekaan ja leivontaan!

Winter Spice mausteseos purkissa ja kanelitankoja

Tässä mitat pikkukulhossa (225ml) valmistettavaksi:

Winter Spice

Ainekset

 • 1 ceylon-kanelitanko, katkaistuna keskeltä
 • 2 tl kandeerattua inkivääriä
 • ¼ tl jauhettua kardemummaa
 • 1 rkl suolaa
 • 1 tl rosépippuria
 • ½ tl jauhettua mausteneilikkaa (voit käyttää myös kokonaisia!)
 • 3 rkl kuivattua appelsiininkuorta
 • 2 rkl tummaa sokeria (esim. demerara tai intiaanisokeri)

Valmistus

 1. Laita ainekset sekoitusastiaan yllä mainitussa järjestyksessä.
 2. Käynnistä laite ja nosta tehot täydelle teholle.
 3. Sekoita 15 sekuntia.

Kierrä teräosa sekoitusastiaan kiinni tiukasti, muutoin laite ei käynnisty.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Mansikka-limettimousseanori-lohi ja nuudelisalaattia

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje