Maisemakahvilan raparperipiirakka yllätti positiivisesti!

Rakastan raparperipiirakkaa ja aivan erityisesti pidän siitä, kun joukkoon lisätään hieman mansikkaa. Ja murupohja se olla pitää, tietenkin. Kun Kalle viikonloppuna ehdotti Kotilieden sivuilta löytämäänsä Maisemakahvilan raparperi-rahkapiirakkaa, olin siten vähintäänkin skeptinen. Maukkaat rahkapiirakat ovat mielestäni yhtä todellisia kuin yksisarviset. Jotkut niitä väittävät maistaneensa, mutta itse en ole koskaan kokenut. Ilmoitin siis, kuten nyt aikuinen leipuri konsanaan, että ole hyvä – tottakai saat leipoa. Mielessäni suunnittelin jo Plan B:tä, siltä varalta, ettei piirakka maistuisi. Kamalaahan se olisi jos jälkiruoka jäisi välistä! ;)

Kun ensimmäistä kerrosta (mömmöä) kaavittiin pellille, ajattelin vain, että kas, siinähän ne pahimmat epäluuloni vain vahvistuvat. Tuosta ei voi seurata mitään hyvää. Pian piirakka oli kuitenkin jo uunissa ja suussa sulavan ihana tuoksu alkoi levitä pitkin taloa. Kurkkaus uuniin sai melkein alahuulen väpättämään. Piirakka näytti epäilyttävän hyvältä!

Maisemakahvilan raparperirahkapiirakka

Ensimmäinen suupala oli linjassa tuoksun kanssa, piirakka oli siis todella hyvää! Sitä valmistuu myös kerralla pellillinen, että on melkoinen helpotus, ettei maku tuottanut pettymystä (muuten kuin, että jouduin myöntämään olleeni väärässä), sillä pahan piirakan lusiminen pellillisen mittakaavassa olisi jo käynyt työstä. Juhliin valmistautuvan vinkki: tämä raparperipiirakka on ihan must! Piirakkaa syntyy kerralla tosiaan pellillinen, pienellä vaivalla ja maku on ihana! Varaa hieman aikaa uunista ottamisen jälkeen, jotta herkku ehtii vielä vetäytyä ennen tarjoilua.

Jos olet rahkapiirakkaskeptikko, kuten minä, suosittelen hölläämään tämän reseptin kohdalla hieman omia epäluuloja ja maistamaan. En usko, että petyt :) Ja nöyrä kiitos Katariina Pylsylle Hämeenkyrön Maisemakahvilasta, joka alkuperäisen reseptin on antanut jakoon :)

Maisemakahvilan raparperirahkapiirakka

Maisemakahvilan raparperirahkapiirakka

Ainekset

Muruseos

 • 8 dl vehnäjauhoja
 • 3 dl sokeria
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 2 tl ruokasoodaa
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 250 g voisulaa

Pohjataikina

 • noin 2/3 muruseoksesta
 • 2 dl piimää
 • 1 kananmuna

Täyte

 • 1 L raparperia paloiteltuna
 • 2 tlk (à 250 g) maitorahkaa
 • 2 dl sokeria
 • 2 kananmunaa
 • 3 tl vaniljasokeria

Pinnalle

 • 1/3 muruseoksesta

Valmistus

 1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
 2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.
 3. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperipaloja. Kokeile myös muilla täytteillä kuten omenapaloilla tai päärynäsiivuilla. Myös marjat kuten mustikka, puolukka, kirsikat, karviaiset tai herukat käyvät.
 4. Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Maisemakahvilan raparperirahkapiirakka

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Verkkokaupassa nyt uusin Vitamix Ascent 3500i ja Klarna maksutavat! Piilota tämä ilmoitus

Lehtikaalitapenadea ja pastaaAnnos mustikkapiirakka-tuorepuuroa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje