Mustikkainen snapsi

Tuttavani mainitsi reilu vuosi sitten mustikkaisesta “Marjakossu” -nimellä kulkevasta juomasta. Hän kehui miten hyvää tuo likööri oli pienen kermafloatin kera, vaikkapa jälkiruokadrinkkinä. Marjakossu kuulostaa jotenkin hurjalta omaan korvaani, mutta juoma on aika ihana. Kotimaisesta mustikkamehusta valmistettu likööri on pakattu nostalgisesti mummonmehupulloon ja maistuu niin upeasti mustikalta, että! Hieman kermaa päälle makua pehmentämään ja ripaus kardemummaa ja makutrio täydentyy.

Mustikkainen shotti © Hanna Stolt | Gurmee.net

Yhdelle

  • 2 cl Marjakossu mustikkaa
  • n. 1 tl kevyesti vaahdotettua kermaa (ei tarvitse makeutusta)
  • pikkuripaus kardemummaa

Mittaa likööri shottilasiin, lisää päälle varovasti kerma niin, että se jää kellumaan juoman pinnalle. Tämä onnistuu kun kerman liu’uttaa kevyesti juoman pintaan lusikan avulla. Ripottele päälle pikkuripaus kardemummaa.

Mustikkainen shotti © Hanna Stolt | Gurmee.net

P.S. Kommenttikentässä saat muuten kommentoida, mutta huomioithan, että alkoholia koskeva kommentointi poistetaan Valviran alkoholimainontaa koskevan ohjeistuksen mukaisesti. Tämä kirjoitus ei ole tehty yhteistyössä minkään tahon kanssa, mutta pelaan varman päälle.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Mätiklassikko © Hanna Stolt | Gurmee.netPannupolenta © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje