Rusinoilla vai ilman? Perinteinen maksalaatikko.

Maksalaatikko | Gurmee.net

Maksalaatikko

Meidän perhe sai lisäystä yhdellä päällä viime viikolla ja nyt onkin helpot ja nopeat ja ravitsevat ruokaohjeet entistä kovemmassa huudossa. Varsinkin raskauden loppumetrejä kohti minun teki jotenkin todella paljon mieli maksaruokia joten nyt otettiin sitten heti ilo irti ja Kalle toi kaupasta puoli kiloa maksaa. Olin ajatellut tehdä siitä maksakastiketta, mutta sitten silmiin osui Hans Välimäen Mummola-keittokirjassa (Otava) maksalaatikon ohje ja totesin, että siitähän meidän perhe saa syötävää pidemmäksi aikaa joten ei kun tuumasta toimeksi.

Minulla on olemassa ihan meidän suvun perinteinenkin maksalaatikon ohje, mutta se vaatii vielä hieman mummin tulkkausta :) Joulun tienoilla perinneohjekin melko varmasti tulossa. Eikä sillä, voihan olla että tämäkin ohje on perinteinen, mutta vaan Välimäen suvussa.

Syötkö muuten maksalaatikkosi rusinoilla vai ilman? Itse olen ollut aina rusinattoman kannalla, mutta nyt yhtäkkiä iski hinku laittaa rusinat sekaan. Pistetään hormonien piikkiin. Lisäksi meillä on ollut tapana ainakin joulupöydässä lorauttaa tippa tai par voisulaa maksalaatikon päälle.

Tästä saa muuten helposti gluteenittoman version jättämällä korppujauhot pois.

 • 4 dl puuroriisiä
 • 8 dl vettä (riisin keittämiseen)
 • 1 iso sipuli
 • 3 rkl voita (paistamiseen, voiteluun, pinnalle)
 • 500 g jauhettua maksaa
 • 2 kananmunaa
 • 2 tl suolaa
 • valkopippuria
 • 2 tl meiramia
 • 1 dl korppujauhoja
 • (rusinoita)

Keitä riisi kypsäksi vedessä. Kuori ja pilko sipuli jaruskista se voissa. Sekoita keitetty riisi, jauhettu maksa, ruskistettu sipuli ja kananmunat. Mausta seos suolalla, pippurilla ja meiramilla.

Kaada seos voideltuun vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja pane päälle pari nokaretta voita. Paista 180° uunissa n. 1h.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Jouluinen banaanileipä | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje