Skyr-vohvelit

Skyr-vohvelit ja meloni-mangorahka © Hanna Stolt

Skyr-vohvelit ja meloni-mangorahka

Hankin meille vohveliraudan josta olen Kallelle jahkannut jo pari vuotta. Kalle ei ole vohvelifani, mutta itse tykkään vohvelista ja olen myös pyöritellyt mielessä suolaisten vohvelien valmistusta. Tällä kertaa meille oli molemmille osunut silmään KG-lehden (#5, elo-syyskuu 2013) Skyr-vohvelien ohje. Nappasimme sitten kaupasta Skyrit mukaan ja otimme uuden vohveliraudan illalla käyttöön. Kids, don’t try this at home. Skyr-vohvelit maistuvat niin dieettiruoalle kuin maistua voi, koostumus on kumimainen ja maku ei ole hääppöinen. Lisäksi lueskelin vasta jälkeenpäin purkkien takakannesta mitä kaikkea kivaa nämä “terveelliset” rahkat sisältävät – keinotekoisia makeutusaineita muiden muassa. Jos näitä olisi tullut tehtyä toiste, mitä ei aivan varmasti tule tehtyä, olisin käyttänyt tavallista rahkaa ja maustanut oikealla vaniljalla. Resepti on täysin jauhoton ja siksi siinä käytetään psylliumia joka muodostaa siihen sitkon. Psyllium on sinänsä ihan näppärää ja olen sitä käyttänyt mm. oikeasti herkullisten mantelileipien teossa, mutta ei se kyllä tätä taikinaa pelastanut. Kumisten Skyr-vohvelien ohje, olkaat hyvät:

6 annosta

  • 2 prk vanilja-skyriä
  • 4 kananmunaa
  • 3-4 rkl psylliumia
  • makeutusainetta maun mukaan

Tarjoiluun

  • vanilja-skyriä

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää Skyrit joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita vohvelirauta kuumenemaan.

Sekoita joukkoon psyllium ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa hyvin. Taikinan kuuluu muistuttaa enemmän sämpylä- kuin vohvelitaikinaa.

Lusikoi taikinaa vohveliraudalle n. 1 dl ja paina kansi kiinni. Vohveli on valmis kun se irtoaa hyvin raudasta. “Nauti” marjojen ja vanilja-skyrin kanssa.

Mitä ohje EI mainitse on, että ilman paistorasvaa vohvelitaikina juuttuu totaalisesti vohvelirautaan, kuten alla olevasta kuvastakin näkee. Jos siis varoituksista huolimatta lähdet kokeilemaan ohjetta, muista rasvata vohveliraudan pinnat ennen paistoa, tai saat raaputtaa vohvelia irti raudasta muutamankin minuutin.

Taikinasta tulee myös nopeasti yksi iso “köntsä” josta sitten itse lusikoin tosi kukkurallisen lusikallisen per vohveli, jolloin taikinaa tuli sopivasti. Tämä on varmasti ihan ok ohje ihmisille jotka eivät gluteenia siedä, mutta en kyllä tosiaankaan lähtisi suosittelemaan… 

Ensimmäinen "vohveli"

Ensimmäinen “vohveli”

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Maa-artisokkakeitto © Hanna StoltPunajuuririsotto © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje