GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Valkosuklaa-mokkabrûlée

Valkosuklaa-mokkabrûlée

Äiti oli löytänyt tällaisen valkosuklaa-mokkabrûléen ohjeen Suomen Kuvalehti Gourmet numerosta 1/08. Mikä mieletön herkku! Kalle ei tykkää mokkajälkkäreistä vaikka kahvin ystävä onkin joten nautin tästä harvinaisesta herkusta ihan erityisesti kun kerrankin sain mokkajälkiruokaa käsiini. :) Alla olevassa ohjeessa on muutama meidän tekemä muokkaus alkuperäiseen ohjeeseen.

Valkosuklaa-mokkabrûlée

4 annosta


Ainekset

  • 4 dl kuohukermaa

  • 2 rkl espressopapuja

  • 50 g valkosuklaata

  • 4 keltuaista

  • 3/4 dl sokeria

  • fariinisokeria pinnalle

Valmistus

  1. Kiehauta kahvipapuja kermassa, siivilöi ja anna hetken aikaa jäähtyä. Äiti antoi tämän itseasiassa jäähtyä papujen kera jotta makua tarttui paremmin ja siivilöi vasta sitten. Sulata joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Vatkaa keltuaisia ja sokeria hieman ja sekoita joukkoon varovasti kerma-valkosuklaaseos.

  2. Kaada seos mataliin annosuunivuokiin. Peitä vuoat foliolla ja nosta uuninpellille, jolle on kaadettu vettä. (Minusta laakea vuoka jossa on korkeammat reunat on kätevämpi tähän tarkoitukseen).

  3. Kypsennä vuokia vesihauteessa 150° uunissa reilun tunnin ajan tai kunnes ne ovat lähes hyytyneet. Nosta vuoat jäähtyneinä kylmään ja tarjoile seuraavana päivänä.

  4. Viimeistele annokset ripottelemalla pinnalle fariinisokeria. Paahda sokeripinnat rapeiksi polttolampun avulla tai grillivastuksen alla, niin että sokeri sulaa hieman.

Parsa-kurkku-melonisalaatti

Parsa-kurkku-melonisalaatti

Kuohkea parsakeitto

Kuohkea parsakeitto