GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Valkosuklaa-karpalo-muffinit

Valkosuklaa-karpalo-muffinit

Täällä valmistaudutaan urakalla tupari-synttäri-brunssi-illanistujaisiin. Käytännössä lauantaina pitäisi lappaa talo täyteen porukkaa ja tarjoiluja on tässä sitten viikon mittaan tullut tehtailtua. Laitan kokonaista raporttia myöhemmin, mutta tässä tämän illan ohje: Valkosuklaa-karpalo muffinit. Tein taikinan puoliksi kaakaovoihin ja puoliksi tavalliseen voihin. Pakko tässä on myöntää, että niin kiva kun näistä kaikista superfoodeista on välillä vaahdota ja mielellään niitä käyttää niin jestas että kaakaovoi ei sovellu muffinsien tekemiseen!

No. Jos olet kuitenkin lehmänhermoinen kokki ja haluat tätä lähteä kokeilemaan (maussa siis ei ole mitään vikaa, päin vastoin, mutta valmistus on työlästä kaakaovoin kanssa. Ongelma ratkeaa kun turvaudut perusvoihin) niin tässä tulee ohje:

Valkosuklaa-karpalo-muffinit


Ainekset

  • 200 g voita (minä siis laitoin 100g kaakaovoita ja 100g meijerivoita)

  • 2 dl sokeria

  • 3 kananmunaa

  • 3 dl vehnäjauhoja (Pekka Nikkilän ihanaa täysjyvä vehnäjauhoja Eat & Joy maatilatorilta - silkkistä jauhoa!)

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 2 tl leivinjauhetta

  • Koristeluun n. 1 dl karpaloita (pakastetut toimii hyvin) ja 100g Fazerin valkoinen block suklaalevy.

Valmistus

  1. Aloitin kokeilun pistämällä kuppiin molemmat rasvat ja yritin vatkata. Jokainen joka on koskaan pidellyt kädessään kaakaovoivoita voi sitten jo tässä vaiheessa alkaa tirskumaan. Kaakaovoi on nimittäin kivikovaa huoneenlämmössä. Eli siitä vatkauksesta ei tullut kuin lommoja kulhon reunoihin ;) Kaakaovoi sulaa n. 35 asteen lämmössä joten heitin sitten koko teräksisen kipon uuniin kunnes voi alkoi vähän pehmetä. Pilkoin pienempiin palasiin ja annoin pehmetä lisää. Voisi kuvitella että rasva olisi 50 asteisessa uunissa lähtenyt vikkelämminkin pehmenemään, mutta kyllä siinä meni ihan hyvä tovi. Sain lopulta rasvat vatkattua sokerin kera ja tästä päästään hyppäämään seuraavaan vaiheeseen.

  2. Jos päätit jättää kaakaovoitaistelun, voit aloittaa tästä. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitten kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita joukkoon vehnäjauho-vaniljasokeri-leivinjauheseos. Kuulostaa aika simppeliltä vai mitä? Niin se onkin niin kauan kuin käyttää normaalia rasvaa.. ;)

  3. Sitten vaan muffinitaikinaa vuokiin ja muutama marja jokaiseen vuokaan ja puolikas pala valkosuklaata jokaiseen muottiin. Tein itse minimuffinseja joten puolikas oli aika maksimikokoinen, normaalikokoisiin voisi melkein laittaa kokonaiset palat.

Nyt kun tuli mainittua tuo "minimuffinsi" on pakko tunnustaa ja kuten kuvasta näkyykin niin pienten leivonnaisten tekeminen ei varsinaisesti ole minun bravuureja ;) Niistä tuli pellillä lähinnä siskonpulla versio muffinseista. Kaukaa katsottuna pelti näytti yhdeltä kokonaiselta pannarilta! :D Ei uskoisi että teelusikallisesta taikinaa voi tulla niin julmetun kokoisia köntsämuffeja!

Jatkoa seuraa. Lauantaina olisi tarkoitus tehdä näihin vielä kuorrutus. Maistettiin yksi valmis muffe testiksi ja oli kyllä ihan herkkua. Tuli jotenkin tosi rapeita näistä, en tiedä johtuuko siitä ettei voi-sokeri seosta pystynyt kunnolla vaahdottamaan vai erilaisesta voista, vai siitä valkosuklaan biitistä :) Hyvää se kuitenkin oli ja nyt sitten ensi kerralla koitan vaan kiltisti muistaa rasvata ne vuoat niin välttyy siltä onkimiselta mitä nyt pääsen harjoittelemaan. Päivitän tätä postausta heti sitten sunnuntaina varmaan.


Tupari-synttäri-Brunssi ja illanvietto

Tupari-synttäri-Brunssi ja illanvietto

Naudan sisäfilettä, Pinaattipaistos ja Speltinjyviä

Naudan sisäfilettä, Pinaattipaistos ja Speltinjyviä