GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Supervihreä salaatti rucola-kastikkeella

Supervihreä salaatti rucola-kastikkeella

Kutsuin tätä salaattia ensin ihan vaan vihreäksi salaatiksi, mutta hetken asiaa pohdittuani päätin nimetä sen Super vihreäksi ;) Mitä sitä turhaan vaatimattomana näitä nimeämään. Tähän salaattiin mahtui hämmentävän iso määrä vihreää ja terveellistä! Kaiken lisäksi salaatti maistui hyvältä! Täydellinen hyvän olon välipala tai kevyt ateria sellaisenaan.

Työstin vielä kaikkien vihreiden kasvisten lisäksi salaatin sekaan extra annoksen vihreää, salaatinkastikkeen muodossa. Rucolassa on napakka, vähän jopa sinappinen maku, joten se sopii aika loistavasti salaattikastikkeen sekaan. Samalla se antaa kastikkeelle mahtavan vihreän sävyn!

Brunssille, evääksi tai kevyenä ateriana

Tämä salaatti mielestäni vain paranee jääkaapissa parin päivän ajan, ja säilyy napakkana vaikka töihinkin mukaan otettuna. Lisäsin siihen pastaa, jonka ansiosta se myös antaa sopivasti energiaa ja pitää kylläisenä pidempään. Tällä ohjeella salaattia tulee myös tosi reilut satsi, edullisesti, joten tämä on oiva salaatti tarjottavaksi myös vaikkapa brunssilla!

Salaatista saa juhlavammankin tarjottavan kun koristelet sen ohuiksi viipaleiksi leikatuilla päärynöillä, tuoreilla viikunoilla ja pistaasipähkinöillä tai paahdetuilla cashewpähkinöillä tai siivuiksi leikatuilla paahdetuilla manteleilla. Mahdollisuuksia on paljon! Salaatin kylkeen voisi sopia vuohenjuustokin nyt kun asiaa mietin.

parsakaalia ilman vatsanväänteitä

Parsakaali raakana voi aiheuttaa joillekin vatsan kanssa hieman haasteita, mutta käytän sen salaattiin mieluiten nimenomaan raakana. Näin salaatti ei ala haiskahtaa turhan “parsaiselta”. Lisäksi olen oppinut näppärän pikku tekniikan: paloittelen parsakaalin ihan pieneksi, ja annan sen olla n. 45 min ennen syömistä!

Pilkkominen käynnistää parsakaalissa kemiallisen reaktion, joka tekee parsakaalista entistä terveellisempää. Pilkkominen ja sen jälkeen odottaminen on tärkeää myös jos aiot kypsentää parsakaalin. Toistaiseksi omien kokemuksieni mukaan tämä sama metodi auttaa myös vatsaa ruoansulatustehtävissä parsakaalin kanssa, mutta en tiedä onko tälle mitään tieteellistä näyttöä vai onko vain sattumaa. Olen kuitenkin jatkanut hyväksi toteamani metodiin kanssa.

Vihreä salaatti rucola-kastikkeella

6-8 reilua annosta


Ainekset

  • 1/2 iso parsakaali paloiteltuna

  • 1 kurkku

  • n. 1/6 kaali

  • 3-4 isoa lehtikaalin lehteä

  • 1/2 pss (250g kuivana) proteiinipastaa keitettynä (käytin Torini-merkkistä)

  • 1 prk käyttövalmiita kikherneitä

  • 1/2 dl hampunsiemeniä, kuorittuja

  • 3-4 napakkaa päärynää (1/2 päärynä per annos)

  • pinnalle (esim.) murskattua siemenkräkkeriä. Ei välttämätön, mutta antaa kivasti makua ja tekstuuria

Salaatinkastike rucolasta

  • 5 dl rucolaa

  • 1 dl oliiviöljyä

  • 1 sitruunan mehu

  • 1 kourallinen cashewpähkinöitä

  • 1 valkosipulinkynsi

  • hyppysellinen suolaa

  • 2 rkl ravintohiivaa

Valmistus

  1. Leikkaa parsakaali pieniksi paloiksi ja anna sen olla n. 40 minuuttia. Voit myös paloitella sen valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä päivänä.

  2. Paloittele kurkku, leikkaa kaali ohuiksi siivuiksi. Poista lehtikaalin lehdistä paksut valkoiset lehtiruodit ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Puristele palat pehmeiksi.

  3. Keitä puolikas pussi ruispastaa ja anna sen jäähtyä. Huuhtelin kypsän pastan kylmällä vedellä niin se jäähtyi nopeammin.

  4. Huuhtele ja valuta kikherneet.

  5. Sekoita kaikki salaattiainekset isossa kulhossa, paitsi päärynät.

  6. Valmista salaattikastike. Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja sekoita ne sileäksi kastikkeeksi. Kääntele valmis kastike salaatin sekaan.

  7. Tarjoile salaatti puolikkaan, siivutetun päärynän kera ja ripottele halutessasi pinnalle siemeniä/pähkinöitä/murskattua siemenkräkkeriä.


Helppo omenakakku

Helppo omenakakku

10 helppoa vegekulhoa (vegaaninen)

10 helppoa vegekulhoa (vegaaninen)