GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Vähähiilihydraattinen suklaamousse

Vähähiilihydraattinen suklaamousse

Eilen tein, kuten blogi kertookin, Västerbottenspajta josta jäi jäljelle neljä munanvalkuaista. Päätin hyödyntää nämä ja valmistin sitten saman tien meille jälkkäriksi suklaamoussea. Tämä on suht vähähiilihydraattinen versio suklaamoussesta, mutta ei tätäkään herkkua kannata ihan mielin määrin mässäillä jos haluaa painonhallintaa harrastaa :)

suklaamousse.jpg

Vähähiilihydraattinen suklaamousse

n. 6 annosta


Ainekset

  • 125 g tummaa suklaata

  • ripaus steviaa (luontainen makeutusaine)

  • 2 munankeltuaista

  • 6 munanvalkuaista

Valmistus

  1. Sulata suklaa vesihauteessa. Kun suklaa on sulaa, nosta kulho vesihauteesta ja lisää suklaan joukkoon stevia sekä keltuaiset yksitellen. Suklaamassasta tulee nopeasti paksumpaa. Vatkaa samaan aikaan yleiskoneessa (tai käsivatkaimella) munanvalkuaiset paksuksi valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahtoa vähän kerrallaan suklaaseoksen joukkoon. Ensimmäiset nökäreet joutuu vaivaamaan sekaan voimakkaammin, viimeisen nökäreen saa jo "nosteltua" sekaan. Vältä turhaa vatkaamista, ettei mousse menetä turhaan kuohkeuttaan.

  2. Nostele suklaamousse valmiiksi tarjoiluastioihin, peitä ne kelmulla ja laita jääkaappiin. Voit koristella annokset raastetulla suklaalla ennen tarjoilua. Suklaaraastetta ei kannata laittaa jääkaappiin, sillä jääkaapin kosteus ei tee tavalliselle suklaalle hyvää.

  3. Tämä on loistava jälkkäri tehtäväksi vaikka päivää ennen dinneriä niin saa ruoanvalmistustöitä jaettua useammalle päivälle.

Jauhelihapiiras - oikotie täyteen mahaan

Jauhelihapiiras - oikotie täyteen mahaan

Tomaattinen kanavuoka ja kukkakaaligratiini