GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Siikaa ja sitruunamascarponea + sitruunamascarponevaahto

Siikaa ja sitruunamascarponea + sitruunamascarponevaahto

Kävimme viime viikolla Demossa syömässä. Laitan tuosta käynnistä kertomusta myöhemmin, mutta illalliselta jäi mieleen yksi uusi vinkki: sitruunamascarpone kalan kanssa. Tätä oli pakko kokeilla myös kotona. Hyödynsin sitruunamascarponea jonka tein kalalle ja jatkoin siitä jälkkäriksi meille sitruunamascarponevaahdot.

Vanhasta kauppahallista löytyi villiparsaa, mikä oli meille molemmille uusi mieluisa tuttavuus. Samasta kojusta poimimme mukaan myös versosalaattia.

Kermassa haudutettu fenkoliIhan ensimmäisenä laitoin fenkolit hautumaan. Kermassa haudutetusta fenkolista tulee älyttömän hyvää ja maku vain paranee mitä pidempään fenkolia hauduttaa. Olen kokeillut myös maito + voi haudutusta kerman ollessa loppu ja mausta tulee lähes karamellimäisen hyvä! Tämän ohjevinkin sain äidiltäni.

Kermassa haudutettu fenkoli


Ainekset

  • 1 fenkoli

  • n. 2 dl kermaa

  • täysmaitoa

Pese ja leikkaa fenkoli siivuiksi. Laita siivut kattilaan, kaada joukkoon kerma ja jatka sitä täysmaidolla kunnes fenkoli on peittynyt. Keitä miedolla lämmöllä kunnes on ruokailun aika. Kääntele fenkolia kattilassa aina välillä jotta se kypsyy tasaisesti.

Siika

  • Siika valmistettiin voissa paistamalla ja maustettiin suolalla, mustapippurilla sekä kuivatulla tillillä.

Villiparsa

  • Villiparsa höyrytettiin ihan parin minuutin ajan juuri ennen ruokailua ja tarjoiltiin heti. 

Sitruunamascarpone

  • 1 prk mascarponea

  • 2 luomusitruunaa (eli noin 1 iso "perussitruuna")

Pese sitruunat hyvin. Pesin luomusitruunatkin kasvispesuaineella jotta pinnalta sai kaiken ylimääräisen irti. Raasta seuraavaksi sitruunoiden kuori hienoksi raasteeksi. Purista molempien sitruunoiden mehu. Sekoita sekä sitruunanmehu, että raaste mascarponeen ja laita parin ruokalusikallisen verran jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Laitoin itse tuon sitruunamascarponen Lékuén pieneen pursottimeen valmiiksi - siitä oli sitten helppo pursotella suoraan kalan päälle kun aloitettiin ruokailu.

Sitruunamascarponevaahto


Ainekset

  • loput sitruunamascarponesta

  • 2 dl kermaa

  • n. 2 rkl tomusokeria (maistele välillä ja makeuta oman maun mukaan)

  • n. 1,5 tl vaniljasokeria

  • vadelmia/mustikoita koristeluun

  • hieman sitruunan kuorta koristeluun

  • mantelirouhetta

Valmistus

  1. Olen tehnyt mascarponevaahtoja aiemminkin, mutta en vielä koskaan sitruunasta. Nyt meillä on siis loput hetki sitten tehdystä sitruunamascarponesta kulhossa.

  2. Seuraavaksi vatkataan kerma vaahdoksi ja sekoitetaan se hyvin sitruunamascarponeen.

  3. Makeuta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Annostele mascarponevaahto valmiiksi jälkiruokakulhoihin ja laita kelmun alle jääkaappiin.

  4. Koristele annokset ennen tarjoilua esim. vadelmilla tai mustikoilla, sitruunankuoriraasteella ja mantelirouheella.

  5. Testasin tätä jälkiroukaa mantelirouheella ja ilman. Henkilökohtaisesti tykkäsin siitä enemmän mantelirouheen kera, mutta tämä on makuasia joten mantelirouheen voi tarjoilla vaikka omassa kupissaan niin että jokainen voi ottaa siitä oman maun mukaan.

Raikas jälkkäri kesäpäivään! LCHF / GI -ruokavalioita harrastavat voivat makeuttaa esim. vaniljastevialla tai tavallisella stevialla (ja nyt en tarkoita Canderelin tai Hermesetaksen mukamas-steviaa vaan ihan 100% steviaa).

Miyako Mama's Sushi Bar

Miyako Mama's Sushi Bar

Grillailua

Grillailua