GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Pätkis-laskiaispullat

Pätkis-laskiaispullat

Saako perinteisiä ruokia tuunata uuteen uskoon vai pitääkö pitäytyä perinteisissä? Instagram-feediini osui tänä vuonna Pätkis-laskiaispullat ja päätin testata niiden tekemistä itse. Jos olet pätkiksen ystävä, tämä on luultavasti juuri sinulle :) Pehmeä pätkis-ganache pohjalle ja siihen päälle kermavaahtoa ja makunautinto on valmis.

Pätkikset ganache-vaahdoksi

Valmistin Pätkiksistä siis ganachea jonka sitten levitin pullan puolikkaalle ja pursotin siihen päälle kermavaahdot. Kermavaahdon päälle vielä hieman kaakaojauhetta koristeeksi, mutta sillä ei ole maun suhteen niin väliä. Ganachessa maistuu Pätkis mielestäni sopivasti ja tykkäisin tästä vielä enemmän jos ganachen päälle ripottelisi vielä vähän pätkistä pieneksi rouhittuna. Maksimimäärä makeaa, kiitos! Ganache on myös ihanan helppo tehdä joten se tekee tästä ohjeesta jo hyvän itsessään.

Voittaako pätkis-laskiaispulla perinteisen?

Ihan rehellisesti? Ei minusta. Perinteinen laskiaispulla mantelimassalla on edelleen oma ehdoton suosikkini! Hmm.. Tai ehkä prinsessa-laskiaispulla vetää vielä sillekin vertoja, mutta siinä on sitten jo vähän enemmän puuhasteltavaa ;) Ahh.. pitääkin tehdä satsi niitä sitten H-hetkellä tänäkin vuonna, kun eletään oikeaa laskiaispäivää.

Tämä pätkispulla oli kuitenkin lasten iso suosikki joten jos Pätkikset ovat sinun suosikkejasi, luultavasti ihastut tähän versioon :) Ihan hauska versio perinteisestä herkusta.

Pätkis laskiaispullat


Pullataikina

Valmistin pullataikinan sukumme perinnereseptillä, jonka löydät blogista.

Pyörittele taikinasta pyöreitä pullia ja voitele ne kananmunalla. Laskiaispulliin ei perinteisesti ripotella pinnalle raesokeria vaan valmiin pullan pinnalle ripotellaan tomusokeria.

Pätkis-ganache

(riittää n. 12 pullaan)

Ainekset

  • 2 dl kermaa

  • 200 g pätkistä

Valmistus

  1. Kiehauta kerma ja kaada puolet siitä pätkisten päälle kulhoon. Anna seoksen seistä minuutin verran ja sekoita sitten.

  2. Lisää loput kermasta pienissä erissä, samalla sekoittaen.

  3. Nosta seos jääkaappiin ja odota kunnes se on jääkaappikylmää.

  4. Vatkaa kylmä seos sähkövatkaimella kuohkeaksi.

Valmiin ganachen voi pursottaa, mutta koska olen laiska, levitin sen yksinkertaisesti lusikalla pullapuolikkaalle ja pursotin sitten kermavaahdon kauniimmin päälle.

Voit ripotella hieman kaakaojauhetta kermavaahdon päälle ja jos haluat tehdä näistä extra pätkis-pullanautinnon, ripottele hieman pieneksi paloiteltua pätkistä vielä ganachen päälle ;)


5 vinkkiä rasvanpolttoon

5 vinkkiä rasvanpolttoon

Helpot rieska flätbreadit

Helpot rieska flätbreadit