GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Paras vegaaninen parmesaani

Paras vegaaninen parmesaani

Olipa kerran päivä, kun kaipasin pastan päälle parmesaania, muistin ettei jääkaapista sitä löydy, ja heti siihen perään muistin konseptin vegaanisesta parmesaanista joka tehdään pähkinästä. Tuo oli yksi keittiöni onnekkaimmista päivistä.

Vegaaninen “parmesaani” valmistetaan usein cashewpähkinästä, mutta minullapa ei ollut juuri tuona päivänä cashewpähkinöitä. Kaapista löytyi sen sijaan pussillinen suolattuja macadamiapähkinöitä ja mietin, että sehän on parasta pähkinää korvaamaan tuhdin parmesaanin! Macadamiapähkinät ovat melko rasvaisia ja pehmeitä ja jos pitäisi valita “parmesaanimaisin” pähkinä kaikista, olisi se ihan varmasti juuri macadamia! Siispä se oli täydellinen raaka-aine vegaaniparmesaani-kokeiluuni.

Googlailin vegaanisen parmesaanin reseptejä, yhdistelin niitä, ja muokkasin omiin mieltymyksiini. Lopputuloksena oli ihan super hyvä, yksinkertainen vegaaninen “parmesaani”, joka saa kaiken maistumaan paremmalta! Lisäksi tämä säilyy jääkaapissa lähes loputtomiin. Ainakin kuvittelen niin, koska se hupenee niin vauhdilla, ettei se ehdi juuri kaapissa happanemaan ;)

vegaaninen parmesaani

Macadamiat paljastuivat täydelliseksi pähkinävalinnaksi. Olen hamstrannut Lidl-käynneilläni macadamiapusseja, koska yhdestä pussillisesta tulee juuri sopiva määrä “parmesaania”. Niissä on myös sopiva suolausaste tähän reseptiin.

Olen käyttänyt tätä “parmesaania” pastan päällä, salaattien seassa, avokado toastin päällä, puuron pinnalla.. mahdollisuudet ovat rajattomat, ja tämä on ehdottomasti monipuolisempi tuote kuin perinteinen parmesaaniraaste.

Tein muuten instagramiin pienen videonkin tämän vegaanisen parmesaanin valmistuksesta. Käy kurkkaamassa!

vegaaninen parmesaani

Vegaaninen parmesaani macadamiapähkinöistä


Ainekset

  • 1 pss (125g) suolattuja macadamiapähkinöitä (ostan näitä Lidlistä, valmiiksi 125 g pusseissa!)

  • 3 rkl ravintohiivaa

  • 1/4 tl valkosipulijauhetta

  • 1/2 tl merisuolaa

Valmistus

  1. Mittaa ainekset blenderiin ja pulssita ne sekaisin, kunnes koostumus on pulverimaista. Älä ylisekoita, jotta seoksesta ei tule tahnaa.

  2. Säilytä jääkaapissa.


Värikäs pastasalaatti

Värikäs pastasalaatti

Vegaaninen frittata

Vegaaninen frittata