GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Monsteripuuro

Monsteripuuro

Voisi sanoa, että tällä reseptillä on pitkät juuret. Löysin ohjeen iHerbin Healthy Haven Blogista. Blogin kirjoittaja puolestaan oli löytänyt ohjeen (never)homemaker -blogista ja tämä puolestaan oli saanut inspiraationsa oh she glows -blogin Green Monster Oats-ohjeesta. Tämä puuro näyttää ja ehkä kuulostaakin hurjalta, mutta maku on ihan mahtava! Superhelppo ja maukas muoto syödä vähän enemmän lehtikaalia ja kaikkea muuta hyvää ja terveellistä. Mantelimaidon voi myös hyvin korvata ihan tavallisella maidolla jos haluaa. Mantelimaitoa on toisaalta tosi helppo tehdä itsekin, joten suosittelen kokeilemaan.

Monsteripuuro.jpg

Monsteripuuro

kahdelle


Ainekset

  • 2/3 dl kaurahiutaleita tai -rouhetta

  • 2,5 dl vettä

  • Pari lehtikaalin lehteä pilkottuna (n. 3 dl)

  • 1,5 dl mantelimaitoa / maitoa / soijamaitoa

  • 2/3 dl makeuttamatonta omenasosetta (käytin tähän babynatin superhyvää vaniljalla maustettua omenasosetta. Löytyy mm. Ruohonjuuresta ja joistain marketeista)

  • 2/3 dl kookoshiutaleita (makeuttamattomia)

  • 1 rkl vaahterasiirappia (varmista, että käytät oikeasti 100% vaahterasiirappia eikä high fructose corn syrup -versiota)

  • 1 rkl maapähkinävoita

  • 1 rkl mantelimaitoa tai omenasosetta (itse tykkäsin enemmän omenasoseella jatketusta)

  • mustikoita koristeluun

Valmistus

  1. Lisää kaurahiutaleet tai -rouhe ja vesi kattilaan. Kiehauta ja laske sitten lämpöä niin että puuro hiljalleen porisee kattilassa. Puuroa keitetään paketin kyljessä olevan ohjeen mukaan 10-25 min, riippuen tuotteesta.

  2. Soseuta kulhossa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa lehtikaali, 1,5 dl mantelimaitoa, 2/3 dl omenasosetta ja vaahterasiirappi.

  3. Lisää vihreä seos sekä kookoshiutaleet puuron sekaan kattilaan. Sekoita hyvin. Keittele puuroa kunnes siitä tulee sopivan paksua.

  4. Sekoita haarukalla maapähkinävoi ja omenasose/mantelimaito ja käytä kastikkeena.

  5. Tarjoilu: puuroa lautaselle, kastiketta päälle ja mustikoita pinnalle. Nauti.

Olen muuten mennyt osallistumaan Snellmanin makkara-aiheiseen reseptiskabaan Makkaramuffineilla ja raikkaalla omena-kaalisalsalla. Kuulostaa hurjalta tämäkin, mutta on oikeasti hyvää! Käykää jeesaamassa bloggaajaa mäessä ja tykätkää resepti voittoon :)

Makkaramuffinit ja raikas omena-kaalisalsa

Makkaramuffinit ja raikas omena-kaalisalsa

Porkkana-kookoskeitto tofulla

Porkkana-kookoskeitto tofulla