GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Lohta, balsamico-hunajaporkkanaa, parsakaalia ja mansikka-basilika-mascarponevaahtoa

Lohta, balsamico-hunajaporkkanaa, parsakaalia ja mansikka-basilika-mascarponevaahtoa

Eilen kokkailtiin melko yksinkertaista, mutta hyvää ruokaa. Alkupalaksi palaset saaristolaisleipää. Leivän päälle sipaistiin ihan ohut kerros samana päivänä Deli Delistä hankittua Dijon-sinappia ja sen päälle kerros artisokkalevitettä, joka tuli hankittua Deli Delistä samalla käynnillä. Päälle vielä koristeeksi hiukan persiljaa ja alkupala oli valmis.

Pääruuaksi syötiin kauppahallista noudettu lohi ja sen kanssa balsamico-hunajaporkkanoita (nam!) sekä parsakaalia. Parsakaali yksinkertaisesti höyrytettiin, jotta siihen jäisi kaikki hyvät aineet kuten rauta talteen mahdollisimman hyvin. Lohen päälle ripoteltiin hiukan suolaa, valko- ja mustapippuria sekä aavistus cayennepippuria ja paistettiin 200°C:ssa kypsäksi. Alla balsamico-hunajaporkkanoiden ohje:

Balsamico-hunajaporkkanat

kahdelle


Ainekset

  • 4 porkkanaa (normaalikokoista)

  • loraus balsamicoa (n. 2 rkl ehkä)

  • 1 rkl hunajaa (kunnon hunajaa, ei sitä muovin makuista juoksevaa "hunajaa")

  • (suolaa)

  • oliiviöljyä

Valmistus

Leikkaa porkkanat pitkänomaisiksi paloiksi. Kuullota niitä oliiviöljyssä kunnes palat ovat al dente. Lisää joukkoon hunaja ja balsamico ja sekoita hyvin. Sekoittele porkkanoita pannulla kunnes hunajan ja balsamicon muodostama neste on imeytynyt. Voit lisätä aavistuksen suolaa, mutta maista ensin, tämä lisuke ei välttämättä suolaa kaipaa.Jälkkäriksi tein meille mansikka-basilika-mascarponevaahtoa. Tämäkin on hirmu yksinkertainen, mutta maukas jälkiruoka.

Mansikka-basilika-mascarponevaahto

neljälle

Ainekset

  • 1 prk mascarpone-juustoa

  • 1,5 dl kuohukermaa

  • 2-3 rkl sokeria

  • n. 1,5 dl pakastemansikoita sulatettuna

  • n. 0,5 dl hienonnettua tuoretta basilikaa

  • (pakastemansikoiden neste)

Valmistus

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon hienonnettu basilika ja sekoita hyvin. Lisää sitten mascarpone sekä mansikat (jätä muutama mansikan pala koristeluun). Voit lisätä sokeria vähitellen joukkoon - maistele välillä. Me ainakin pakastamme mansikat niin, että niiden päälle ripotellaan sokeria joten ne tuovat jo itsessään makeutta jälkkäriin. Kun vaahto on sopivan makeaa, annostele se valmiiksi astioihin ja aseta päälle muutama mansikan pala sekä basilikan lehti. Voit nostella lusikalla hieman makeaa mansikoiden lientä annosten reunalle.

  2. Tuohon päälle olisi ollut taivaallista saada pieni tippa kunnon paksua perinteistä balsamicoa, mutta toistaiseksi en ole raaskinut investoida (enkä ole itseasiassa Suomesta löytänyt aitoa balsamicoa). Ehkä jonain kauniina päivänä..

Nopea broilerisalaatti

Nopea broilerisalaatti

Jauhelihatäytteiset uunikurpitsat

Jauhelihatäytteiset uunikurpitsat