Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Viikonlopun aloitus kauppahallista

Viikonlopun aloitus kauppahallista

Aloitimme tämän viikonlopun visiitillä Hakaniemen Kauppahalliin. Jälleen kerran ihmettelin mielessäni, että miksi emme tee näitä kauppahallivisiittejä useammin.

Matkaan tarttui tällä kertaa:

puoli kiloa villisikaa + muutama chorizo-makkara Reinin lihasta.Lohifile Reitin kalasta. Deli Deli:ssä meinasi taas lähteä järki. Putiikki pursuaa kaiken maailman herkkuja ja saan joka kerta muistuttaa itseäni siitä, että ostokset pitää jaksaa myös kantaa kotiin saakka. Mukaan lähti:

Les sablés de la mère Poulard -voikeksejä en ole ennen maistanut, mutta yleensä olen voikekseistä kovasti tykännyt. Lisäksi keksit tulivat ihanassa metallirasiassa jota en voinut vastustaa ;)

Piment d'espelette eli espelettipaprika-mauste, jota joskus etsin kylmää herne-kookosmaitokeittoa varten kissojen ja koirien kanssa löytyi yllättäen Deli Delin hyllyltä ja päätyi välittömästi ostoskoriin. Pitääkin kokeilla tuota ohjetta uudelleen nyt kun kadoksissa ollut ainesosa vihdoin löytyi!

Confiture de lait eli maitohillo on meidän molempien superherkkua! Tästä saa loidittua vaikka minkä ihanan jälkkärin tai sillä voi herkutella ihan sellaisenaan. Maku on toffeemainen ja vie kielen mennessään :)

Ostin kokeiluun myös pienen purkin artisokkalevitettä. Ajattelin, että tätä voisi hyvin käyttää esim. jonkin pienen alkupalan tekoon. Katsotaan mitä keksitään!

Chocomix on taas hyvä esimerkki omasta kyvyttömyydestäni vastustaa viehättäviä pakkauksia. Tämä n. 1 dl:n purkki sisältää valikoiman erilaisia suklaalla päällystettyjä rakeita, manteleita, rusinoita jne. Ennen kaikkea minua kuitenkin houkutteli itse pakkaus. Huoh...

Deli Delistä löytyi myös uusi Dijon-sinappi, mitä piti päästä kokeilemaan.

Koska meillä kaapit jo pursuavat erilaisia kahveja pitkin maata ja maailmaa kolutuista kahviliikkeistä, tarttui Parhialan liikkeestä tällä erää mukaan hieman Rooibosteetä johon olen aivan ihastunut. Rooibosteessä ei ole kofeiinia ja se maistuu hyvälle niin kylmänä kuin kuumana.

Valikoin kolmea rooibosteetä jota en aiemmin ole maistanut. Parhiala oli saanut joltakin teeseuralta kunniamaininnan, enkä ihmettele. Valikoimaa nimittäin löytyy :)

Siinäpä tuota Kauppahallin antia tällä kertaa. Lisäksi kävimme aamukahvilla Kalaliike Marja Nätin kahvilassa. Oma lohipiiraani ei ollut ihan täysi kymppi, Kallen muikkupasteija sen sijaan oli kuulemma hyvää.

Jauhelihatäytteiset uunikurpitsat

Jauhelihatäytteiset uunikurpitsat

Tomaatti-kikhernekeitto

Tomaatti-kikhernekeitto

0