Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Värikäs porkkanakeitto kuplilla

Värikäs porkkanakeitto kuplilla

Värikkäästä ruoasta saa energiaa! Novelle maustamaton kivennäisvesi tekee keittoelämyksestä kuohkeamman.

Kun talven pimein aika on selätetty tuntuu, että virtaa riittää vaikka mihin ja päivät täyttyvät ohjelmalla huikeaa vauhtia. Näin ollen ainakin itselläni jää vähemmän aikaa ruoanlaitolle. Onneksi on olemassa keitot: pelastukseni, aina kun pitää keksiä jotakin hyvää ja helppoa! Kesällä keittojen valmistus helpottuu entisestään, kun viileänä tarjoiltavat keitot alkavat taas maistua. Arkisesta sosekeitosta saa ihanan ylellisen pienellä niksillä: lorauttamalla joukkoon tilkan kivennäisvettä.

Yksi tämän kevään lempikasviksistani on aurinkoisen oranssi porkkana, josta valmistan muun muassa tätä herkullista, kuohuvaa sosekeittoa. Voit valmistaa porkkanakeiton tuoreversiona tehokkaalla tehosekoittimella tai kypsentää ensin hellalla ja soseuttaa sitten.

DSC_1121.jpg

 
Värikäs porkkanakeitto kuplilla

Määrä: 2:lle


Ainekset

 • 6 porkkanaa

 • 2 sellerinvartta

 • 1 punainen suippo paprika (tavallista paprikaa makeampaa)

 • 2,5 dl makeuttamatonta tuorepuristettua omenamehua (tai 1 punainen omena ja 2 dl vettä)

 • mustapippuria

 • 0,5 l maustamatonta kivennäisvettä

 • tuoretta korianteria koristeluun

Valmistus

 1. Kuori porkkanat ja pilko ne peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Pese ja pilko sellerinvarret. Poista paprikasta siemenkota ja lohko paprika. Laita porkkanat, selleri, paprika ja omenamehu kattilaan.

 2. Keitä, kunnes porkkanat pehmenevät (lisää tarvittaessa tilkka vettä tai omenamehua) ja soseuta lopuksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Mausta mustapippurilla. 

 3. Voit jäähdyttää keiton jääkaapissa tai tarjoilla sen huoneenlämpöisenä. Jaa jäähtynyt keitto lautasille ja lorauta joukkoon tilkka kivennäisvettä. Sekoita kevyesti.

 4. Koristele tuoreella korianterilla. Keittopohja saa jäädä melko paksuksi, sillä kivennäisveden lisääminen tekee siitä juoksevampaa.

Raakakeittona

 1. Laita porkkanat, selleri, paprika ja omenamehu tehosekoittimeen. Nosta tehoa hiljalleen ja anna koneen lopulta käydä täydellä teholla, kunnes seos alkaa höyrytä.

DSC_1141.jpg
Jazz Minerals mocktail

Jazz Minerals mocktail

Kanelipullalta ja omenalta maistuva omena-karamellikerrospuuro

Kanelipullalta ja omenalta maistuva omena-karamellikerrospuuro

0