GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Uusi koti: ensimmäinen huone valmiina

Uusi koti: ensimmäinen huone valmiina

Ei ole ollut ihan pieni juttu tämä uusi elämä, tupla-muuttoineen, hankintoineen, kaikkineen. Jotenkin kuvittelin, että tähän mennessä kaikki olisi jo valmiina ja paikoillaan, mutta ei. Toisaalta on tuntunut ihan hyvältä vaan antautua prosessille. Koitan muistaa, että tärkeintä on nauttia matkasta sinne, eikä niinkään odottaa sitä hetkeä, sitten kun… Sitten kun keittiössä on täydellinen pöytäryhmä.. sitten kun olen saanut hankittua juuri sen tietyn sängyn rungon… sitten kun olen saanut käytyä läpi hyllymetreittäin kirjoja ja pistettyä kiertoon kaikki mistä maltan luopua.. sitten kun… kaikki on täydellistä.

Pienen makuuhuoneen maalaus tummalla

Mistä olen tajunnut tähän mennessä nauttia matkan varrella on esim. oman makuuhuoneeni seinien maalaus. Valitsin seinille tumman harmaan väriksi. Huone on pieni ja vähän jännitti, että miten tuo tumma maali vaikuttaa tilan tuntuun. Hyvin kuitenkin kävi. Itsestäni huone tuntuu suorastaan isommalta. Oli jotenkin herkullista maalata tylsää valkoista seinää ja katsella sitä kontrastieroa tumman ja vaalean välillä. Pysähtelin aina välillä ihmettelemään ja tarkastelemaan jälkeä.. huoneen tunnelmaa.. miten se muuttui siinä matkalla.

Talulukollaasiunelmia

Haaveilin taulukollaasista tuohon omaan makuuhuoneeseeni ja olen ollut sormi liipasimella jo useaan otteeseen, mutta jarruttelen. Pitää rauhassa malttaa katsella ja kuulostella mitä seinät kaipaavat. Haluan myös, että jokainen taulu jonka seinälle nostan, on jotenkin merkityksellinen. Vähintään niin että se ilahduttaa minua aina kun sen näen. Tai ehkä herättää pohtimaan jotain. Yksi taulu kuitenkin osui silmään sen verran vahvasti, että sen uskalsin jo hankkia, nimittäin vessaan.

wc-taulu.jpg

Tuo taulu on naisesta istumassa pöntöllä, korkokengissä ja keittokirjaa lukien. Jotenkin se osui ja upposi ja siten tuo löysi tänne paikalleen. Kiinnitin taulun 3M:n liimattavilla taulukoukuilla, niin ei tarvinnut tehdä reikiä kaakeliin. En ollut 100-varma, että miltä taulu vessassa tuntuu, joten siksikin halusin pelata varman päälle. Myös koko mietitytti, mutta omaan silmään se on ihan nappiin tuossa.

Harkitsin tuohon pöntön päälle jotain ajopuu-tyyppistä hyllyä, mutta totesin, että missä on taso, sinne kerääntyy tavaraa joten hylkäsin sen ajatuksen. :)

WC-maton etsintää

Tuo vessan lattia on vähän jännän mallinen normaaleille kylppärinmatoille, jotka yleensä ovat pitkulaisia. Tämä lattia-alue oli kuitenkin enemmän neliön mallinen. Lattialämmityksen takia halusin siihen myös jonkin ohuen, hengittävän maton, enkä muovipohjaista.

Voisi kuvitella että tämä olisi helppo homma, mutta ei. Etsinnät jatkuivat pari kuukautta, kunnes bongasin Veken sivuilta mustan hamppumaton joka oli pyöreä ja sentilleen oikean kokoinen! Pidän hampusta materiaalina, joten sekin viehätti tässä heti.

wc-matto.jpg

Nyt parin kuukauden käytön jälkeen voin todeta, ettei matto kulu ja se on helppo pitää puhtaana. Pohdin etukäteen, että mahtavatko reunat lähteä rullaamaan, mutta suorassa pysyy.

Ystävän kanssa naureskeltiin, että onko vähän pakkomielteistä etsiä jotain vessanmattoa kuukausia, mutta inhoan halpoja, huonoja, ruttuuntuvia mattoja… Muissa huoneissa ei mattoja ole vielä lainkaan, koska sopivaa ei löydy. Pohdin välillä, että matto on mahdollisesti vaikein sisustuselementti hankkia!

Pyyhkeet

Eron yhteydessä annoin lähes kaikki pyyhkeet exälle ja osan veimme eläinkoteihin pehmusteiksi. Pidin itselläni muutaman ostamani hammampyyhkeen ja pari The Organic Companyn vohvelipyyhettä. That’s it. En halunnut mitään muuta mukaani.

wc-pyyhe.jpg

Minulle oli kristallin kirkasta, että halusin uuteen kotiin The Organic Companyn pyyhkeet. Ne ovat hammam-pyyhkeen tyyppisiä puuvillapyyhkeitä. Isot pyyhkeet ovat ihanan isoja ja pidän siitä, että ne kuivuvat nopeasti.

Löysin The Organic Companyn pyyhkeet alunperin Tanskassa, Guldsmeden-hotellista. Mietin, että jos pyyhkeet kestävät hotellikäytössä, niiden täytyy kestää hyvin myös kotikäytössä. Kankaiden kuosi ei ole ehkä 100% täydellinen omaan silmääni, mutta close enough. Tässä on jälleen ostos, johon olen ollut super tyytyväinen ja nämä tekstiilit ilahduttavat edelleen lähes joka kerta kun niitä käytän. Pyyhkeissä on myös koko pituudelta remmi, josta ne voi ripustaa haluamastaan kohdasta. Pienemmät pyyhkeet saa sen avulla myös napakasti esim. hiusten ympärille turbaaniksi. Monipuolisia ja käytännöllisiä. Ja kestäviä. Tykkään!

Huonekasvi vessaan?

Haluaisin kovasti vessaan ihan elävän huonekasvin. Lähinnä kun olen väriskaalallisesti rajoittunut (kodin pääsävyt ovat jossain musta-harmaa-valkoinen akselilla kaikki), niin kaipaan kuitenkin sitä vihreää pilkahdusta, aivan kuten ruokiinikin.

Tällä hetkellä vessan peilikaapin päällä on tekokukka joka jäi lasten huoneesta yli. En kuitenkaan ole toistaiseksi löytänyt sellaista kasvia joka kestäisi ympäri vuoden elämää pimeässä vessassa. Siispä keinokasvi on jäänyt toistaiseksi.

Vessapaperiteline ja koukut liimaten kiinni

Kielsin asentamasta asuntooni perus pyyhekoukkuja ja vessapaperirullan telinettä. Mielessäni on ollut tämä Nichba:n teline (kuvat © Nichba.com):

Tai sitten vähän vastaavaa muotokieltä puhuva Menu-merkkinen teline. Tykkään näistä mustista, metallisista, selkeälinjaisista ihan valtavasti! (Kuvat © Finnishdesignshop.com)

Huomasin kuitenkin jämähtäväni koko ajan pohdintaan pyyhekoukuista, joiden haluaisin olevan samaa sarjaa ja sitten vaan hermostuin koko vatvomiseen ja hankin K-Raudasta liimattavat kromin väriset pyyhekoukut ja wc-paperitelineen. Mietin, että ainakaan nyt en joudu tekemään ylimääräisiä reikiä taas seinään ja ehdin rauhassa pohtia nämä vatvonnat loppuun ;) Tällä hetkellä olen kuitenkin sen verran tyytyväinen noihin väliaikaisiin, että olkoon! Palataan niihin sitten kun isot linjat on vedetty kotona kohdilleen.

wc-paperiteline.jpg

Onko se nyt sitten 100% valmis?

Nyt kun tämän tekstin koko otsikko oli, että “ensimmäinen huone valmiina” niin varmaan tässä kohtaa voi sitten myöntää, ettei se varmaan ihan pidä paikkaansa. Mutta “tarpeeksi valmis” se ainakin on. Zone Denmarkin Ume -sarjan saippuapullo ja roskis houkuttelevat, mutten ole kyennyt niidenkään suhteen päättämään esim. väriä joten roskiksen virkaa suorittaa nyt vanha metallinen roskakori.

Ehtiihän näitä.

Zone Denmark UME -sarja (kuva ©Zonedenmark.dk)

Zone Denmark UME -sarja (kuva ©Zonedenmark.dk)



Kikherne-vegekulho

Kikherne-vegekulho

Parhaat vegaaniset kaurapannukakut!

Parhaat vegaaniset kaurapannukakut!