Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Sitrusjälkkäri pannacottasydämellä

Sitrusjälkkäri pannacottasydämellä

Tein tämän jälkiruoan mukaillen P.S. keittokirjan ohjetta Veriappelsiinihyytelö ja Tahiti-vaniljasydän. Lähdin alunperin tekemään ihan ohjeen mukaista jälkiruokaa, mutta homma kaatui jo alkuunsa siihen, ettei kaupasta löytynyt veriappelsiineja. Lopputulos oli kuitenkin hyvä joten onni onnettomuudessa.

Ainekset sitrusjälkkäriin olivat siis:

Sitrusjälkiruoka

Sitrusjälkiruoka

 • 3 appelsiinia

 • 3 greippiä

 • 2 pomeloa (mitä painavampi, sen parempi pomelo)

 • (sokeria n. 0,5 dl)

 • 2 liivatelehteä

Ja vaniljapannacottasydämeen:

 • 0,9 dl maitoa

 • 2,5 dl kuohukermaa

 • 2 (Tahiti) vaniljatankoa

 • 0,5 dl sokeria

 • 1 liivatelehti

Valmista vaniljapannacotta mielellään jo edeltävänä päivänä.

Pannacottasydämen valmistus:

 1. Kiehauta maito, kerma, halkaistut vaniljatangot ja sokeri kattilassa. Liuota liivate kylmässä vedessä ja yhdistä kuumaan nesteeseen.

 2. Siivilöi massa ja kaada pieniin silikonimuotteihin ja pakasta. Itse käytin tässä minimuffinsivuokapeltiä jonka vuorasin elmukelmulla, mikä osoittautui todella näppäräksi varsinkin pakastuksen jälkeen.

Sitrusjälkkärin valmistus:

 1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Fileoi hedelmät. Leikkaa kuoret ensin irti niin, että hedelmäfileitä peittävä nahkakin leikkautuu samalla irti. Poista fileet lohko kerrallaan terävällä veitsellä. Voit ripotella hedelmien päälle hieman sokeria (itse jätin tämän väliin).

 2. Täytä neljä lasia puoleen väliin eri hedelmien hedelmälihalla. Jätä vielä lähes saman verran hedelmälihaa jäljelle ja purista lopuista sitrusmehua.

 3. Sulata toinen liivatelehdistä pieneen vesitilkkaan ja sekoita puoleen sitrusmehusta. Kaada sitten tätä sekoitusta hedelmälihan päälle laseihin kunnes hedelmäliha juuri peittyy mehuun. Pistä jääkaappiin hyytymään.

 4. Kun sitruspohja on hyytynyt, nosta vaniljapannacottasydämet hedelmäpohjan päälle ja nostele niiden ympärille loput hedelmälihasta. Sulata sitten toinen liivatelehti kuumaan nestetilkkaan ja sekoita loppuun sitrusmehuun. Kaada sitrusmehua annosten päälle niin että ne juuri peittyvät ja laita kokonaiset annokset jääkaappiin hyytymään.

Oikopolku:

Jos tuntuu, että tässä jälkkärissä on liikaa puuhaa, voit oikaista ostamalla esim. Tropicanan Ruby Red mehua ja pari appelsiinia/veriappelsiinia niin et joudu kuorimaan niin paljon hedelmiä ja saat mehun valmiiksi puristettuna. Kaupasta saa myös valmiita pannacottajauheita joten siinäkin pystyy oikomaan :)

Kanaa yrttipeitteellä, kesäkurpitsatagliatellea

Kanaa yrttipeitteellä, kesäkurpitsatagliatellea

Ahventa ja kesäkurpitsaa

Ahventa ja kesäkurpitsaa

0