Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Servietin smokkitaittelu

Servietin smokkitaittelu

Opin muutama viikko sitten tällaisen "smokkitaittelun" serveteille. Taitos olisi vielä näyttävämpi isolla kangasservetillä, mutta nätti siitä tuli näillä valkoisilla paksuilla paperisillakin. Ajattelin ihan pokkana siis jakaa tällaisen kattausvinkin tähän väliin :)

Servietin smokkitaittelu


#1

Taita servietti kerran puoliksi niin että siitä tulee suorakulmion mallinen. (Kaupan paperiservieteillä voit avata toisen taitoksista niin pääset samaan vaiheeseen). Taita sitten yläreunasta n. 2 cm kaistale alaspäin. Nosta sen jälkeen suorakulmion alareuna ylös ja taita siitäkin saman levyinen kaistale.


#2

Käännä servietti toisin päin, niin että juuri tehdyt 2 cm levyiset taitokset ovat pöytää vasten.


#3

Voit laskea päällimmäisen päädyn servietistä alas. Taita ylös jäänyt pääty nyt kolmioksi. Se 2 cm taitos pitäisi näkyä tuossa keskellä kolmiota.


#4

Nosta alareuna takaisin ylös ja taita sekin kolmioksi. Jätä sen yläkulma hieman alemmas.


#5

Nosta servietin alareuna ylös. Tarkista, että taitoksen yläreuna peittää alla olevan kolmion alareunan jotta taitoksesta tulee siisti.


#5.1

Käännä servietti niin että smokkitaitokset ovat pöytää vasten.


#6

Käännä päädyt yhteen niin että servietistä tulee taitoksineen putkilo. Voit laittaa taitoksen alareunasta hieman lomittain niin että se pysyy paremmin putkilomallissaan.


#7

Käännä. Tältä sen pitäisi näyttää valmiina.

Lohitartar

Susan synttäridinneri

Susan synttäridinneri

0