Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Ravintola Kuurna

Ravintola Kuurna

Viime lauantaina vierailimme tyttöjen kanssa ravintola Kuurnassa. Tässä kutakuinkin kertomus illan kulusta:

Etsiskelimme ravintolaa hetken aikaa Meritullinkadun päädyssä kunnes tajusimme, ettei ravintolan kyltissä lue muuta kuin "Ravintola" ja vaikkei ravintolan nimeä näy ikkunoissakaan, oli ravintola jonka edessä palloilimme ihan oikea paikka. Löysimme välittömästi istumapaikkamme pienessä, noin 20 paikkaisessa ravintolassa.

Tarjoilija tuli välittömästi kysymään haluaisimmeko odotellessa juotavaa, tilasimme valkoviinin sekä kuohuviinin. Ystäväni turhautui kun ei saanut selvää viinilistasta mikä oli kirjoitettu käsin pylvääseen vastapäätä. Ravintolan puolesta mainittakoon että viinilista tarjottiin myös esitemuodossa ;) Kuohuviini oli hyvää ja valkoviinikin kuulemma ihan ok, mutta mikä todella vei kielen mennessään oli talon näkkileipä! Sekä näkkäri että sämpylät kuulemma leivotaan paikan päällä. Ainoa mitä jäin kaipaamaan oli sormisuola - olen aikanaan Ruotsissa onnistunut kehittämään rakkauden hyvään näkkileipään minkä päälle levitän reippaasti voita ja sirottelen sormisuolaa. Ahh...

kuurna1.jpg

Näkkileipää saatiin myöhemmin myös toinen satsi, sillä ehdin popsia sitä suuhuni puolet koko annoksesta ennen kuin toinen puolikas seurueestamme saapui.

Kuurna tarjoaa pääasiassa menua missä alkuruoasta, pääruoasta sekä jälkiruoasta on kaikista kolme eri vaihtoehtoa jotka voit itse yhdistellä oman makusi mukaan. Menun hinta ilman juomia on 35€. Näiden lisäksi on vielä joitain hieman hinnakkaampia vaihtoehtoja mm. pääruoalle. Tilasin itse alkuun naudanpotkaa, parsakaalia ja sitruunaruohomajoneesia. Annos oli hyvää, joskin liha oli todella vahvasti korianterin makuista. Ystäväni tilasi ahventartarin ja ketunleipää - oli kuulemma taivaallisen hyvää ja ilme kyllä vahvisti kommentin :)

kuurna2.jpg

Pääruuaksi tilasimme kaikki paistettua kalaa, uusia perunoita ja hollandaise-kastiketta. Kalan alta löytyi pino voissa haudutettua pinaattia iloisena ja herkullisena yllätyksenä. Koko annos oli todella herkullinen ja ruoka saapui hyvällä tahdilla pöytään. Perunat oli jotenkin saatu keitettyä kermaisen pehmeiksi ja herkullisiksi - niitä olisi voinut nauttia huomattavasti enemmänkin kuin ne kolme annokseen kuulunutta.

kuurna3.jpg

Tilasimme kaikki myös jälkiruoaksi Tosca-kakkua ja kuusenkerkkäjäätelöä. Odotukset olivat melko korkealla alku- ja pääruokien suhteen, mutta valitettavasti siitä alkoi tämän ravintolakokemuksen alamäki. Tosca-kakunpala oli ilmeisesti nostettu suoraan jääkaapista ja pohja oli kumista. Päällinen ei ollut rapeaa eikä maistunut paljoakaan.. Kuusenkerkkäjäätelö maistui lähinnä vaniljajäätelölle, joskun ihan hyvälle sellaiselle.

kuurna4.jpg
kuurna5-300x225.jpg

Jälkiruoka oli kaikin puolin siis melkoinen pettymys. Kahvi oli perushyvää ja tarjoiltiin viehättävistä vanhoista kahvikupeista.

Ennen kuin ehdin kahvini juoda loppuun meiltä tuli uusi tarjoilija tylysti kysymään josko haluamme maksaa yhdessä vai erikseen. Tässä kohtaa olimme kaikki yhtä kysymysmerkkiä, vastahan olimme hädintuskin ehtineet jälkiruoan loppumetreille.

Tarjoilija ilmoitti tylysti, että uusi kattaus alkaa pian ja meidän tulisi lähteä, mieluummin heti. Totesimme, että tällaisesta olisi ollut mukava saada tietää etukäteen johon saimme entistä tylymmän tokaisun takaisin, että kyllä tästä aina ilmoitetaan. Kerroimme, että meidän tapauksessamme tämä oli valitettavasti unohtunut, johon meille ilmoitettiin että olemme ehdottomasti väärässä. Ärtyneinä maksoimme laskumme (n. 60 € per nenä) ja marssimme seuraavan seurueen edeltä pois.

Vaikka ravintola on viehättävä ja ainakin alku- ja pääruoat hyviä, en usko astuvani Kuurnaan uudestaan. Koskaan ennen en ole tullut heitetyksi ulos ravintolasta. Opimmepa kuitenkin Kuurnan palveluetiketistä sen, että asiakas on epäilyksettä aina väärässä.

Kuurnan kotisivut

www.kuurna.fi

Huom! Ensimmäinen kattaus on 18-20, tasan. Ihan vaan että tiedätte.

Lauttasaaren Mutteri

Lauttasaaren Mutteri

Täytetyt zucchinit

Täytetyt zucchinit

0