Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Raikas ja ravitseva lupiinitempe-salaatti

Raikas ja ravitseva lupiinitempe-salaatti

Ensimmäinen kosketukseni kotimaiseen herne- ja lupiinitempeen oli hieman epäonnistunut. En oikein tiedä, mitä olin ruoalta odottanut, mutta luulen ongelmana olleen koostumuksen jonka olin kai toivonut tai olettanut olevan enemmän tofumainen. Hiljattain päätin kuitenkin antaa tempelle uuden tilaisuuden ja kokemukset ovat olleet täysin päinvastaisia kuin aiemmin.

Ekokaupoista löytyy hyvin kotimaisia tempevaihtoehtoja. Esim. Palkuaisen lupiinitempe valmistetaan lapualaisista sinilupiineista ja siinä on proteiinia enemmän kuin tofussa. Maku on myös huomattavasti parempi kuin tofussa ja koostumus on omaan makuuni loistava. Pannulla paistamalla paloista saa melko rapeita päältä ja sisus jää meheväksi. Lupiinitempessä on reilu 15% proteiinia ja saman verran kuituja. Eikä mitään turhia lisäaineita joukossa. Aivan parasta lähiruokaa, sanon minä! Kotimainen tempe kuuluu tästä eteenpäin jääkaappimme vakiovarusteisiin.

Tässä yksi esimerkki todella yksinkertaisesta tavasta käyttää tempeä. Valmistin nopean lounassalaatin käyttämällä lähimarketistamme löytynyttä todella hyvää kotimaista salaattisekoitusta, kirsikkatomaatteja, ituja ja lupiinitempeä. Salaatti on koottu KitchenTimesta tilaamalleni muovilautaselle. Tämä Baci Milano -astiasarja on mielestäni aivan täydellinen esim. kesäretkille, sillä se näyttää vanhalta posliinilautaselta, mutta kestää kolautuksia. Ja näyttää hyvältä kuvissa - iso plussa meidän keittiössä ;)

lupiinitempe-salaatti-1024x685.jpg
Lupiinitempe-salaatti_2-685x1024.jpg

Raikas ja ravitseva lupiinitempe-salaatti

Määrä: kahdelle


Ainekset

  • Salaattisekoitusta (tee itse, tai osta valmiina pussissa, esim. VihreäKeijun Lempi annossalaatti on tosi hyvää!)

  • 1 pkt (165 g) lupiinitempeä (jos olet maapähkinälle allerginen, kannattaa käyttää esim. hernetempeä lupiinin sijaan.)

  • (tamari)soijaa

  • mausteseosta (käytän Simply Organicin "Grind to a salt" mausteseosta, jota tilaan iHerbista. Seoksessa on merisuolaa, sinapinsiementä, sellerinsiementä, valkosipulia, sipulia, chiliä ja mustapippuria.)

  • 8-12 kirsikkatomaattia, puolitettuna

  • ¼-½ pkt Alfalfa silmusalaattia

Valmistus

  1. Lado salaattisekoitus tarjoiluvadin tai lautasten pohjalle.

  2. Leikkaa tempe paloiksi ja paista kevyesti öljytyllä pannulla. Kun tempe alkaa saada väriä pintaan ja olla kauttaaltaan lämmintä, lisää sekaan hieman soijaa ja mausteseosta. Pyörittele pannulla vielä hetki, kunnes soija ja mausteet tarttuvat tempeen. Nostele tempe salaattipedille.

  3. Lisää salaatin päälle tomaatit ja silmusalaatti.

Lupiinitempe-salaatti_3-1024x685.jpg

Sponssi-info

Artikkeli kirjoitettu kaupallisessa yhteistyössä KitchenTimen kanssa.

PS. Tilaan KitchenTimen tuotteita myös blogiyhteistyön ulkopuolella. En koskaan tekisi yhteistyötä yrityksen kanssa, jonka tuotteisiin tai palveluihin en usko, tai joita en itse käyttäisi. :)

Miso-munakoisokeitto

Miso-munakoisokeitto

Energisoiva tofuwok (ilman tofua)

Energisoiva tofuwok (ilman tofua)

0